Κοσμος

Ο Ελον Μασκ απαντά στις κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών

«Υποβάλλομαι για 3 χρόνια σε τυχαίους ελέγχους. Δεν έχει βρεθεί τίποτα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Elon Musk
© ΕΡΑ / TOLGA AKMEN

Τι απαντάει ο Ελον Μασκ στις κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal

Ο Elon Musk απάντησε στα πολλά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο είχε παρατηρηθεί να παίρνει ναρκωτικά από ανθρώπους γύρω του και ότι αυτό είχε επηρεάσει τη δουλειά του. Ο Elon Musk μέσω X ξεκαθάρισε ότι «δεν βρέθηκαν καν ίχνη» ναρκωτικών στον οργανισμό του.

Elon Musk Hits a Blunt (Shares Personal Opinion on Weed w/ Joe Rogan)

Ο ιδρυτής της Tesla απάντησε σε ένα κείμενο της Wall Street Journal για τη συμπεριφορά του Elon Musk μετά το κάπνισμα μαριχουάνας στη δημοφιλή εκπομπή podcast του Joe Rogan το 2018. Στο εν λόγω κείμενο αναφερόταν ότι η συμπεριφορά του Elon Musk είχε ως αποτέλεσμα διάφοροι υπάλληλοι της SpaceX να υποβληθούν σε τυχαίους ελέγχους για ναρκωτικά.

«Μετά από αυτή τη μια ρουφηξιά με τον Rogan, συμφώνησα, κατόπιν αιτήματος της NASA, να υποβάλλομαι για 3 χρόνια σε ελέγχους. Δεν έχουν βρεθεί ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ», τόνισε ο Elon Musk.

          

                            

Ο δικηγόρος του Elon Musk, Alex Spiro, επιβεβαίωσε στο WSJ ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν απέτυχε ποτέ σε τεστ ναρκωτικών, προσθέτοντας ότι η αναφορά της εφημερίδας περιελάμβανε «ψευδή γεγονότα», χωρίς να αποκαλύψει ποια ήταν.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla ανησυχούσαν για τη συμπεριφορά του Musk και του είχαν κάνει συστάσεις ανεπίσημα και μάλιστα είχαν προσεγγίσει και τον αδελφό του Kimbal Musk για να παρέμβει.

Elon Musk Explains Why He Smoked Weed On Joe Rogan Podcast

Η προηγούμενη αναφορά της WSJ

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που η WSJ δημοσιεύει ένα άρθρο σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση ναρκωτικών από τον Elon Musk. Πέρυσι τον Ιούνιο, η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο Elon Musk παίρνει μικρές δόσεις του ψυχεδελικού φαρμάκου κεταμίνη για τη θεραπεία της κατάθλιψης και πλήρεις δόσεις ενώ βρίσκεται σε πάρτι.

«Οι μαρτυρίες της χρήσης ναρκωτικών από τον Elon Musk προέρχονται από ανθρώπους που τον είδαν να χρησιμοποιεί κεταμίνη», σημείωσε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι στελέχη της εταιρείας Founders Fund, γνωστής για τις επενδύσεις της στην SpaceX και στο Facebook, διοργάνωσαν πάρτι που περιλάμβανα ψυχεδελικά ναρκωτικά.

Ο Elon Musk απαντά στις κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών
© ΕΡΑ / ANGELO CARCONI

Ο Elon Musk και η σχέση του με την μαριχουάνα

Η μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς λόγους είναι ήδη νόμιμη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και ο ιδιοκτήτης Χ,  είναι ένας από τους πιο ανεκτικούς επιχειρηματίες στη χώρο. Ο Elon Musk σε διάφορες συνεντεύξεις του έχει υπερασπισθεί τη χρήση ψυχεδελικών για την διεύρυνση της ανθρώπινης συνείδησης.

Το 2018, όταν ο Elon Musk είπε ότι σκέφτεται να εξαγοράσει την Tesla, πρότεινε το ποσό των 420 δολαρίων ανά μετοχή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής κατάθεσης αργότερα, ο Elon Musk διευκρίνισε ότι το νούμερο της τιμής δεν ήταν αναφορά στη μαριχουάνα. Το 420 υποτίθεται ότι είναι η συγκεκριμένη ώρα το απόγευμα της 20ης Απριλίου κάθε χρόνο, όταν οι χρήστες μαριχουάνας γιορτάζουν.

«Το 420 δεν επιλέχθηκε για αστείο. Επιλέχθηκε επειδή υπήρχε μια προσφορά 20 τοις εκατό πάνω από την τιμή της μετοχής», είπε ο Elon Musk, προσθέτοντας: «Υπάρχει κάποιο, νομίζω, κάρμα γύρω από το 420. Θα πρέπει να το ψάξω αν αυτό είναι καλό ή κακό κάρμα σε αυτό το σημείο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ