Κοσμος

H Χρυσή Γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο απέκτησε προστατευτικό δίχτυ μετά από 87 χρόνια

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γέφυρα Σαν Φρανσίσκο: Δίχτυ για την αποτροπή των αυτοκτονιών μετά από 87 χρόνια
© EPA/JOHN G. MABANGLO

Γέφυρα Σαν Φρανσίσκο: Δίχτυ για την αποτροπή των αυτοκτονιών

Εδώ και δεκαετίες, οι οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από αυτοκτονία στη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο ζητούσαν να βρεθεί λύση, όποτε μετά από εργασίες ετών, σήμερα ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ενός προστατευτικού διχτυού.  

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πέφτοντας από την γέφυρα από τότε που άνοιξε για το κοινό. το 1937 στην αμερικανική πόλη. Το δίχτυ, έχει εγκατασταθεί γύρω από το 95% περίπου της γέφυρας μήκους 2,7 χιλιομέτρων.

Golden Gate's suicide net design - BBC News

Το δίχτυ από ανοξείδωτο χάλυβα εγκρίθηκε το 2014, αλλά οι εργασίες δεν ξεκίνησαν παρά μόνο τέσσερα χρόνια αργότερα. Υπήρξαν επίσης αντιδράσεις από εκείνους που υποστήριζαν ότι επηρεάζει τη θέα ή ότι είναι πολύ δαπανηρό.

Ο Κέβιν Χάινς είναι ένας από τους μόλις 40 περίπου ανθρώπους που είναι γνωστό ότι επέζησαν μετά την πτώση τους από τη γέφυρα. Έκτοτε έχει γίνει υπέρμαχος της πρόληψης των αυτοκτονιών. Ο Χάινς ήταν ένας από εκείνους που αγωνίστηκαν για την τοποθέτηση του.

«Αν υπήρχε το δίχτυ, θα με είχε σταματήσει η αστυνομία και θα είχα λάβει αμέσως τη βοήθεια που χρειαζόμουν και δεν θα είχα σπάσει ποτέ τη μέση μου, δεν θα είχα σπάσει τρεις σπονδύλους και δεν θα είχα βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε στο Associated Press.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ