- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε θερμό κλίμα
Με ένα βιβλίο για την Ιστορία της Κρήτης στο χέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Φανάρι
Ανδρουλάκης: Συνάντηση με Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο - Με ένα βιβλίο για την Ιστορία της Κρήτης στο χέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Στο Φανάρι βρίσκεται για τα Θεοφάνεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και το μεσημέρι έγινε δεκτός σε εγκάρδιο κλίμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την παρουσία του στην Πόλη ενόψει της επικείμενης εορτής των Αγίων Θεοφανείων, καθώς και το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ξανασυναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά από έναν ακριβώς χρόνο. Έναν χρόνο πυκνό σε γεγονότα, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και την κλιματική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με επώδυνες επιπτώσεις στη Θεσσαλία, το οικοσύστημα της Δαδιάς και τη Ρόδο. Η κλιματική αλλαγή είναι θέμα στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πρωτοστατήσει, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της. Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι με θλίβουν βαθύτατα οι ειδήσεις για φθορές και πλημμελή συντήρηση της Αγίας Σοφίας, συμβόλου της Ορθοδοξίας και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Ανδρουλάκης δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το σύγγραμμα «Ιστορία των Επαναστάσεων της Κρήτης» έκδοσης του 1893, που υπήρξε η πρώτη απόπειρα καταγραφής της Ιστορίας της Κρήτης από το 1204 έως το 1834.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.