Κοσμος

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο με το έλκηθρο και τους ταράνδους

Δείτε live τη διαδρομή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο με το έλκηθρο και τους ταράνδους
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο με το έλκηθρο και τους ταράνδους © Thomas Park/ Unsplash

Tαξίδι του Άγιου Βασίλη: Δείτε live το ταξίδι του με το έλκηθρο και τους ταράνδους

Η μεγάλη στιγμή που περιμένουν τα παιδιά έφτασε και ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το εορταστικό του ταξίδι. Το ταξίδι του Άγιου Βασίλη, για να παραδώσει δώρα σε μικρούς και μεγάλους ξεκίνησε και φέτος στις 12:00 το μεσημέρι (σ.σ. τοπική ώρα) συνοδεία των αγαπημένων του πέντε ταράνδων.

Πάνω στο έλκηθρό του, ο αγαπημένος άγιος όλων των παιδιών, ετοιμάζεται μέχρι τις αρχές του νέου έτους να παραδώσει τα δώρα σ’ όλα τα παιδιά, που δεν πρέπει να χωρίζονται σε «άτακτα» και φρόνιμα.

Δείτε live τη διαδρομή του Άγιου Βασίλη:

Το NORAD Santa tracker δείχνει και φέτος την πορεία του Άγιου των Γιορτών, επιτρέποντάς μας να βλέπουμε να βρίσκεται ο Άη Βασίλης κάθε στιγμή.

Δείτε την πορεία του Άγιου Βασίλη εδώ.

Η NORAD, η κοινή στρατιωτική διοίκηση ΗΠΑ-Καναδά στην αεροπορική βάση Πέτερσον στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της αντιαεροπορικής άμυνας και την έκδοση προειδοποίησεων για τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Το μεγάλο ταξίδι του Άγιου Βασίλη – Η ιστορία της καταγραφής

Η καταγραφή της πορείας του Άγιου Βασίλη από τη NORAD ξεκίνησε το 1955, όταν μια εφημερίδα του Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λάθος το τηλέφωνο ενός τοπικού πολυκαταστήματος προκειμένου τα παιδιά να καλούν και να μιλούν με τον Άγιο Βασίλη, με το νούμερο τελικά να ανήκει στην τότε Ηπειρωτική Διοίκηση Αεροπορικής Άμυνας (CONAD).

Ένας αξιωματικός που ήταν σε υπηρεσία απάντησε στα τηλεφωνήματα και διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης γνωρίζει τι θέλουν για δώρο και ότι είναι ήδη καθ’ οδόν.

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε να μοιράζει τα δώρα στα παιδιά
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε να μοιράζει τα δώρα στα παιδιά © Pixabay

Η ετήσια παράδοση συνεχίζεται για 66 χρόνια και αποτελεί πλέον μέρος της αποστολής της NORAD. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να ενημερωθούν real-time για το πού βρίσκεται το έλκηθρο με τους ταράνδους μέσω της noradsanta.org ή σε διάφορες άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ μπορούν να καλέσουν και την τηλεφωνική γραμμή του Άγιου Βασίλη, της οποίας χορηγός είναι η NORAD.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ