- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας και στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας
«Νέα εδάφη» της αποκαλεί η Μόσχα Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα
Ρωσία: Ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές θα διεξαχθεί και στις τέσσερις προσαρτημένες από τη Μόσχα περιοχές της Ουκρανίας.
Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο θα περιλάβουν ψηφοφορία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες διεκδίκησε ως δικό της έδαφος η Ρωσία πέρυσι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την κεντρική εκλογική επιτροπή.
Η Ουκρανία έχει ήδη πει πως οποιαδήποτε ψηφοφορία για ρωσικές εκλογές στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα θα είναι άκυρη, και πως θα ασκήσει δίωξη σε τυχόν παρατηρητές που θα σταλούν για να επιτηρήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Η ικανότητα της Μόσχας να διεξαγάγει τις εκλογές σε αυτά που αποκαλεί "νέα εδάφη" της, είναι πολιτικά σημαντική για το Κρεμλίνο. Εγείρει όμως επιμελητειακές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας καθώς τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν μόνο εν μέρει τις τέσσερις περιοχές.
Υπό στρατιωτικό νόμο οι ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές
Οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν τεθεί υπό στρατιωτικό νόμο. Ο ισχυρισμός της Ρωσίας περί προσάρτησής τους πέρυσι, επτά μήνες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, απορρίφθηκε ως παράνομος από την Ουκρανία και τις περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή, σε σχόλια προς Ρώσους στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία, πως θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου, όπου δεν αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.