- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Haaretz: Η Χαμάς θα απελευθερώσει 30 παιδιά και 20 γυναίκες - Σε εξέλιξη το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο
Το Ισραήλ θα αφήσει 150 Παλαιστίνιους κρατουμένους σύμφωνα με το BBC
Χαμάς: Θα απελευθερώσει ομήρους σύμφωνα με την Haaretz - Το Ισραήλ θα αφήσει 150 Παλαιστίνιους κρατουμένους σύμφωνα με το BBC
30 παιδιά, 8 μητέρες και άλλες 12 γυναίκες πρόκειται να απελευθερωθούν όπως αναφέρει δημοσίευμα της Haaretz και αφορά την συμφωνία για τους ομήρους που έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση για έγκριση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με τουλάχιστον 13 μητέρες που απήχθησαν μαζί τους από τη Χαμάς.
«Είμαστε σε πόλεμο και θα συνεχίσουμε τον πόλεμο» αναφέρει ο Νετανιάχου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται σε συνάντηση με τους πιο υψηλόβαθμους υπουργούς του το βράδυ της Τρίτης, εν μέσω ισχυρών ενδείξεων ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να εγκρίνει μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους περισσότερους από 240 κυρίως ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.
Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι οι ομήροι θα απελευθερωθούν σταδιακά. Πρόσθεσε επίσης ότι ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς δεν θα σταματήσει μετά την κατάπαυση του πυρός.
Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος, μιλώντας στο BBC, υποδηλώνει ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 12 ομήρων την ημέρα - που θα φτάσουν τους 50 - με αντάλλαγμα μια τετραήμερη κατάπαυση του πυρός.
Σε άλλο σημείο, έχει αναφερθεί ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει έως και 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχει στην κατοχή του - με τις γυναίκες και τα παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο και από τις δύο πλευρές.
Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Χαμάς
Η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται κοντά στην κατάληξη μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων, κυρίως γυναικών και παιδιών, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων καθώς και μια παύση των εχθροπραξιών για τέσσερις ή πέντε ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters, υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία, αλλά δεν είναι ακόμη οριστική.
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας», τόνισε, προσθέτοντας: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που χρειάζεται να γίνει (...) Αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά».
Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας: «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα».
Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία δήλωσε ο Τζον Κίρμπι
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, δήλωσε:
«Είμαστε πιο κοντά από ό,τι ήμασταν ποτέ. Πιστεύουμε ότι πλησιάζουμε όλο και περισσότερο.
Δεν θα πούμε και δεν θέλουμε να πούμε τίποτα σε αυτές τις ευαίσθητες ώρες που θα μπορούσε να θέσει μια συμφωνία σε μεγαλύτερο κίνδυνο».
“We’re now very close, very close. You could bring some of the hostages home very soon. ... But things are looking good.”
— The Recount (@therecount) November 21, 2023
— President Biden sounds an optimistic note on the potential for a deal around Hamas releasing 50 Israeli women and children held hostage. pic.twitter.com/9mx8UI2X1w
Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ κοντά» μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.
«Πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά, στο να επιστρέψουμε πολύ σύντομα ορισμένους από αυτούς τους ομήρους στα σπίτια τους. Αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί τίποτα δεν γίνεται μέχρι να γίνει», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους πριν από μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.
«Όταν έχουμε περισσότερα να πούμε, θα το κάνουμε», πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.