Κοσμος

The Crown: Έκθεση στο Λονδίνο με κοστούμια και σκηνικά της σειράς

Από το αντίγραφο του revenge dress της Νταϊάνα μέχρι το πορσελάνινο κόργκι της βασίλισσας

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
22’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Crown: Έκθεση στο Λονδίνο με κοστούμια και σκηνικά της σειράς
© instagram/ @Bonhams1793

The Crown: Εμβληματικά κομμάτια της σειράς του Netflix, από κοστούμια μέχρι πορσελάνινα διακοσμητικά και σκηνικά, σε έκθεση στο Λονδίνο, λίγο πριν βγουν σε δημοπρασία.

Καθώς η σειρά του Netflix The Crown (Το Στέμμα) έγραψε the end στις 14 Δεκεμβρίου του 2023, ο οίκος παραγωγής Left Bank Pictures ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατήσει περίπου 450 σκηνικά και κοστούμια. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams, περίπου 300 αντικείμενα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική πλατφόρμα από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου 2024 και μια live δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2024 στο Λονδίνο, προσφέροντας επιπλέον 150 κομμάτια. «Είναι ό,τι πιο κοντινό στο αυθεντικό» σημειώνει ο διευθυντής της Bonhams.

Τα εν λόγω αντικείμενα, διακοσμητικά, κοστούμια και σκηνικά, έχουν συγκεντρωθεί στη New Bond Street και παρουσιάζονται υπό μορφή έκθεσης για τους φαν της σειράς, με δωρεάν μάλιστα είσοδο. Σε βίντεο που ανέβασε ο οίκος Bonhams, η διακοσμήτρια Άλισον Χάρβεϊ και οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Ντόμινικ Γουέστ αποκαλύπτουν τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία των εξαιρετικών χώρων που εμφανίζονται στο Crown.⁠

Ποια αντίγραφα της βρετανικής πραγματικότητας και της βασιλικής ζωής θα μπορούν να «χτυπήσουν» οι ενδιαφερόμενοι; Από την πρόσοψη της οδού Ντάουνιγκ Στριτ 10 έως το δακτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ανάμεσα στα «ημιπολύτιμα» αντικείμενα δημοπρατείται και μια «μαϊμού» του revenge dress που φορούσε η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως Νταϊάνα στον πέμπτο κύκλο του The Crown. Αναμένεται να αποφέρει μεταξύ 8.000 και 12.000 λιρών. 

Στο σφυρί βγαίνει και το δακτυλίδι αρραβώνων της Λαίδη Ντι διακοσμημένο με ζαφείρι, που κοσμούσε το δάκτυλο της Έμα Κόριν. Η αξία του κυμαίνεται μεταξύ 2.000 - 3.000 λιρών. 

Άλλα κομμάτια προς πώληση είναι: η σιδερένια πύλη του παλατιού του Μπάκιγχαμ (6.000 με 8.000 λίρες), ο θρόνος στον οποίο θρονιάστηκε κατά την ενθρόνιση (πολλά θρ!) η Κλερ Φόι (10.000 με 20.000 λίρες), καθώς και η Χρυσή Άμαξα (30.000 με 50.000 λίρες).

Αν δεν θέλετε ή δεν έχετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, μπορείτε να χτυπήσετε είτε ένα πορσελάνινο διακοσμητικό με τα Κόργκι της βασίλισσας (τιμή εκκίνησης 200 λίρες) είτε τον αναδευτήρα με τον οποίο ανακάτευε τη σαμπάνια και τα κοκτέιλ της (60 λίρες). Από τη δημοπρασία υπολογίζεται πως θα συγκεντρωθούν έως και 1 εκατομμύριο λίρες, ποσό που θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση μιας εικοσαετούς υποτροφίας για την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ