- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πέθανε η αδερφή του Ντόναλντ Τραμπ
Ποια ήταν η Μαριάν Τραμπ και γιατί είχε πει για τον αδερφό της ότι «δεν έχει αρχές»
Μαριάν Τραμπ: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η αδερφή του Ντόναλντ Τραμπ
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η Μαριάν Τραμπ Μπάρι (Maryanne Trump Barry), η μεγαλύτερη αδερφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η αδερφή του Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε νεκρή τα ξημερώματα της Δευτέρας στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη, χωρίς να υπάρχουν ίχνη τραυματισμού ή εγκληματικής ενέργειας. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά οι διασώστες έλαβαν κλήση για περιστατικό «καρδιακής ανακοπής».
Είναι το τρίτο από τα τέσσερα αδέλφια του πρώην προέδρου των ΗΠΑπου φεύγει από τη ζωή. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τα αδέλφια του Φρεντ και Ρόμπερτ το 1981 και το 2020 αντίστοιχα. Έχασε επίσης την πρώτη του σύζυγο, την Ιβάνα Τραμπ, πέρυσι.
Η μοναδική επιζούσα αδελφή του, η Ελίζαμπεθ Τραμπ Γκράου, 81 ετών, είναι πρώην τραπεζίτης.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει προβεί προς το παρόν σε κάποια δήλωση για την απώλεια της αδερφής του.
Ποια ήταν η Μαριάν Τραμπ
Η Μαριάν Τραμπ Μπάρι δεν ασχολήθηκε με την οικογενειακή «δυναστεία», αλλά από το 1974 έως το 1983 ήταν μια από τις δύο μόλις γυναίκες εισαγγελείς στο γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Νιου Τζέρσεϊ.
Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως ομοσπονδιακή δικαστής στο Νιου Τζέρσεϊ από το 1983 έως τη συνταξιοδότησή της το 2019.
H ίδια η Μαριάν Τραμπ Μπάρι είχε παραδεχτεί ότι διορίστηκε δικαστής από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν με τη βοήθεια του διαβοήτου δικηγόρου του αδερφού της, Ρόι Κον (Roy Cohn). «Ήταν η μόνη χάρη που ζήτησα ποτέ σε όλη μου τη ζωή», είχε πει στη βιογραφία της, η οποία γράφτηκε από την ανιψιά της και κυκλοφόρησε το 2020.
Ήταν όμως μια χάρη που, όπως ισχυρίστηκε, ο αδερφός της, Ντόναλντ Τραμπ, δεν την άφησε ποτέ να ξεχάσει. «Πού θα ήσουν χωρίς εμένα;», φέρεται να της είχε πει.
Το 2019, έπειτα από έρευνα των New York Times στις φορολογικές υποθέσεις της οικογένειας Τραμπ, η Τραμπ-Μπάρι παραπέμφθηκε σε έρυνα για δικαστικό παράπτωμα κατά της κ. Μπάρι.
Εκείνη συνταξιοδοτήθηκε τη χρονια αυτή και έτσι η η έρευνα έκλεισε χωρίς να καταλήξει σε συμπέρασμα.
Η κ. Barry παντρεύτηκε δύο φορές - πρώτα με τον David Desmond, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, επίσης ονόματι David- και στη συνέχεια με τον John Joseph Barry, ο οποίος πέθανε το 2000.
Η σχέση με τον αδερφό της
Η σχέση της Μαριάν με τον μικρότερο αδερφό της, Ντόναλντ, μπορεί να περιγραφεί ως περίπλοκη: στενή στα νεανικά τους χρόνια, πιο απομακρυσμένη μετέπειτα.
Όταν ήταν ακόμα υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, το 2015, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η αδερφή του θα ήταν μια «καταπληκτική» επιλογή για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Ωστόσο, το 2016, είχε πει σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι πλέον «είχαν λίγο διαφορετικές απόψεις».
Η ίδια η Μαριάν Τραμπ ήταν Ρεπουμπλικανή και γενικά απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Η σχέση τους φαίνεται να χάλασε όταν εκδόθηκε η προαναφερθείσα βιογραφία της, την οποία έγραψε η Μέρι Τραμπ - ανιψιά της και επικρίτρια του θείου της.
«Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να απευθυνθεί στη βάση του. Δεν έχει αρχές. Καμία αρχή», ακούγεται να λέει η κυρία Barry για τον αδερφό της σε ηχητικό ντοκουμέντο.
Επίσης, σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο η Μαριάν ακούγεται να λέει ότι τον βοηθούσε με τις εργασίες στο σχολείο και πως όταν μπήκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, έβαλε κάποιον να πηγαίνει στις εξετάσεις στη θέση του.
Πάντως, τα αδέλφια φαίνεται πως τα είχαν βρει τώρα τελευταία, καθώς το καλοκαίρι εθεάθησαν μαζί το καλοκαίρι στο κλαμπ του πρώην προέδρου στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.
Με πληροφορίες από BBC
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.