- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πώς θα αξιοποιηθεί η πρώην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη
Τι αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η νέα χρήση της πρώην κατοικίας του στη Ρώμη - Τι αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera
Η πρώην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο κέντρο της Ρώμης πρόκειται σύντομα να μετατραπεί στην έδρα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών που εργάζονται στην Αιώνια Πόλη, αποκάλυψε ο ιταλικός Τύπος. Πρόκειται για το γνωστό μέγαρο Παλάτσο Γκρατσιόλι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Πιάτσα Βενέτσια, κοντά στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.
Ο «Καβαλιέρε» έζησε στον πρώτο όροφο του συγκεκριμένου κτηρίου για σχεδόν είκοσι χρόνια, μέχρι το τέλος του 2020. Σύμφωνα με τον Τύπο, γι' αυτό το «διαμέρισμα» εμβαδού που ξεπερνά τα χίλια τετραγωνικά μέτρα, το ενοίκιο άγγιζε σχεδόν τις 40.000 ευρώ τον μήνα.
Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, δημιουργεί αίσθηση το ότι εκείνοι που ο Καβαλιέρε θεωρούσε ορκισμένους εχθρούς του, οι ξένοι ανταποκριτές, θα στεγαστούν από την αρχή του νέου έτους στην πολυτελή πρώην κατοικία του, όπου ο μεγιστάνας - πρωθυπουργός συναντούσε πολιτικούς, φίλους, οργάνωνε γιορτές, πάρτι και σχεδίαζε τις στρατηγικές κινήσεις του.
Μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας είναι σχεδόν 300 δημοσιογράφοι και, σύμφωνα με ό,τι προβλέπει σχετικός νόμος, τα έξοδα στέγασής της, καλύπτονται από το ιταλικό δημόσιο.
«Tο μέγαρο αυτό συμβολίζει μια ολόκληρή εποχή, στα σαλόνια του ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της εξουσίας», γράφει η εφημερίδα La Repubblica. Στην είδηση αναφέρθηκε και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, με μαρτυρίες συνεργατών του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε σημαντικές συναντήσεις του «μίστερ τιβί» στο μέγαρο Γκρατσιόλι με πρωταγωνιστές της σύγχρονης ιταλικής και διεθνούς πραγματικότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.