Κοσμος

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστουγέννα ξεκίνησε από την Oxford Street (βίντεο)

Λαμπερά λευκά αστέρια καλύπτουν τον ουρανό

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικα αστέρια και λαμπιόνια στην Oxford Street του Λονδίνου
© Youtube / Watched Walker

Λονδίνο: Άναψαν τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στην Oxford Street - Σκηνικό γιορτών στη Βρετανία

Η Oxford Street έβαλε τα γιορτινά της και σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα του 2023 και την έλευση της νέας χρονιάς. Η Oxford Street ήταν η πρώτη που φωταγωγήθηκε στο Λονδίνο, δίνοντας άρωμα χριστουγέννων στη Μεγάλη Βρετανία. 

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, xιλιάδες λαμπερά λευκά αστέρια καλύπτουν τον ουρανό από την προηγούμενη Πέμπτη και οι περαστικοί δεν σταματούν να φωτογραφίζουν και να φωτογραφίζονται στο άκρως χριστουγεννιάτικο σκηνικό. 

Το πιο cosy χριστουγεννιάτικο δέντρο στον σταθμό St Pancras στο Λονδίνο

Στον σταθμό Σεν Πάνκρας (St Pancras) του Λονδίνου στήθηκε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο 12 μέτρων, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από βιβλία.

Το δέντρο αποτελείται από πάνω από 3.800 βιβλία τα οποία έχουν ζωγραφιστεί στο χέρι και έχουν τίτλους χριστουγεννιάτικων διηγημάτων, όπως «Η χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς και «Το χρονικό της Νάρνια» του C.S. Lewis.

Περιλαμβάνει σχεδόν 270 ράφια με βιβλία, γυριστή σκάλα, καθώς και 8 αναπαυτικούς καναπέδες στη βάση του όπου οι βιβλιόφιλοι μπορούν να χαλαρώσουν και να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο.

Μάλιστα, όσοι κάθονται στους καναπέδες μπορούν να ακούσουν απόσπασμα 5 λεπτών από audiobooks της Penguin Books, από συγγραφείς όπως οι Τσαρλς Ντίκενς, Μπέατριξ Πότερ, Ζέιντι Σμιθ, Ρόμπιν Στίβενς, Γκαμπριέλ Ζέβιν, Άλις Ουίν, Ρικ Ριόρνταν και άλλοι.

Σύμφωνα με το Time Out, η έμπνευση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν «η μαγική ικανότητα των βιβλίων και των ταξιδιών με τρένο να μεταφέρουν τον κόσμο σε υπέροχα, νέα μέρη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ