Κοσμος

Το πιο cosy χριστουγεννιάτικο δέντρο στον σταθμό St Pancras στο Λονδίνο - Φτιαγμένο από χιλιάδες βιβλία

Περιλαμβάνει ράφια με βιβλία, γυριστή σκάλα, καθώς και 8 αναπαυτικούς καναπέδες στη βάση του

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία στον σταθμό St Pancras
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία στον σταθμό St Pancras © Instagram/stpancrasinternational

Εντυπωσιάζει χριστουγεννιάτικο δέντρο από δέντρα σε σταθμό τρένων στο Λονδίνο

Mπορεί στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά τα Χριστούγεννα απέχουν 1,5 μήνα από σήμερα και οι εορταστικοί στολισμοί έχουν αρχίσει σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, στον σταθμό Σεν Πάνκρας (St Pancras) του Λονδίνου στήθηκε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο 12 μέτρων, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από βιβλία.

Το δέντρο αποτελείται από πάνω από 3.800 βιβλία τα οποία έχουν ζωγραφιστεί στο χέρι και έχουν τίτλους χριστουγεννιάτικων διηγημάτων, όπως «Η χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς και «Το χρονικό της Νάρνια» του C.S. Lewis.

Περιλαμβάνει σχεδόν 270 ράφια με βιβλία, γυριστή σκάλα, καθώς και 8 αναπαυτικούς καναπέδες στη βάση του όπου οι βιβλιόφιλοι μπορούν να χαλαρώσουν και να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο.

Μάλιστα, όσοι κάθονται στους καναπέδες μπορούν να ακούσουν απόσπασμα 5 λεπτών από audiobooks της Penguin Books, από συγγραφείς όπως οι Τσαρλς Ντίκενς, Μπέατριξ Πότερ, Ζέιντι Σμιθ, Ρόμπιν Στίβενς, Γκαμπριέλ Ζέβιν, Άλις Ουίν, Ρικ Ριόρνταν και άλλοι.

Σύμφωνα με το Time Out, η έμπνευση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν «η μαγική ικανότητα των βιβλίων και των ταξιδιών με τρένο να μεταφέρουν τον κόσμο σε υπέροχα, νέα μέρη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ