- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απειλεί με κλιμάκωση ο Νασράλα: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα
Το διάγγελμα του αρχηγού της Χεζμπολάχ που χαρακτήρισε «σπουδαία» την επίθεση της Χαμάς
Χεζμπολάχ: Το διάγγελμα του αρχηγού της Σαγέντ Χάσαν Νασράλα - Το Ισραήλ «εύθραυστο σαν ιστός αράχνης»
Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δήλωσε σήμερα (3.11) πως η επιχείρηση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν «100% παλαιστινιακή»,
Ο υποστηριζόμενος από το Ιράν ηγέτης της Χεζμπολάχ ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ για τη συμμετοχή τους στον αγώνα εναντίον του Ισραήλ.
Ο Σαγέντ Χάσαν Νασράλα δήλωσε ότι η ισχυρή πολιτοφυλακή του εμπλέκεται σε πρωτοφανείς διασυνοριακές μάχες με το Ισραήλ και απείλησε με κλιμάκωση. Απέφυγε ωστόσο να ανακοινώσει ότι η Χεζμπολάχ συμμετέχει πλήρως στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς αλλά δήλωσε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι οι μάχες στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ «δεν θα περιοριστούν» στην κλίμακα που έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα.
Παράλληλα, δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο μέτωπο του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς και σημείωσε: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».
Ο Χασάν Νασράλα αποκάλεσε το Ισραήλ «εύθραυστο σαν ιστό αράχνης» και δικαιολόγησε τις επιθέσεις των φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών στα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή.
«Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Χαμάς αποκεφάλισε μωρά, αλλά απέτυχε να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ ολόκληρος ο κόσμος έχει δει εικόνες παλαιστίνιων παιδιών που βομβαρδίζονται στη Γάζα», τόνισε.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα, ως εκ τούτου τα κινήματα αντίστασης επιτέθηκαν και θα συνεχίσουν να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία», δεσμεύτηκε.
«Μια νίκη της Γάζας εναντίον του Ισραήλ δεν θα είναι νίκη για το Ιράν ή τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θα είναι πρωτίστως μια πατριωτική νίκη για τους Παλαιστίνιους, αλλά και για την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία και επίσης τον Λίβανο. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τη Χαμάς στη Γάζα». Προτρέπει επίσης τις αραβικές χώρες να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου στο Ισραήλ.
Νασράλα: «Οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου»
Ο Χασάν Νασράλα άρχισε την ομιλία του επαινώντας «τους πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν.
«Ξεκινώ εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου». Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εξέφρασε επίσης «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο εσωτερικό του Ισραήλ, οι οποίες, όπως λέει, «επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης».
Ηγέτης Χεζμπολάχ: Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και θαρραλέα
«Η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης ήταν 100% παλαιστινιακή και οι ιδιοκτήτες της το έκρυψαν από όλους». Πρόσθεσε ότι αυτή η μάχη είναι εντελώς παλαιστινιακή, για τον παλαιστινιακό λαό, δεν έχει καμιά σχέση με κανένα περιφερειακό ζήτημα.
Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου οδήγησε σε σεισμό στο Ισραήλ, τόνισε και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ. «Η απόφαση της Χαμάς ήταν σωστή, σοφή και θαρραλέα, ήρθε τη σωστή στιγμή» υπογράμμισε.
Οι ισραηλινές δυνάμεις είναι αυτές που διέπραξαν μαζικές δολοφονίες κατά του ισραηλινού λαού, τόνισε ενώ είπε ότι «το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω του ομήρους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».
«Σκοτώνουν τους ανθρώπους μας σε καθημερινή βάση»
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Γάζα, είπε ότι πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε μια «μικρή περιοχή» και έχουν μια «πολύ δύσκολη ζωή».
«Σκοτώνουν τους ανθρώπους μας σε καθημερινή βάση», πρόσθεσε.
Ο ανταποκριτής του Sky News σημειώνει ότι ο Νασράλα προωθεί τον εαυτό του ως ηγέτη όλων των μουσουλμάνων, σιιτών και σουνιτών, και η παλαιστινιακή υπόθεση είναι ζωτικής σημασίας γι' αυτόν.
Επιπλέον κατηγόρησε τις ΗΠΑ λέγοντας ότι είναι απολύτως υπεύθυνες για τον πόλεμο στη Γάζα.
Πηγή: Reuters, Al Jazeera
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.