- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις και στο μέτωπο του Λιβάνου για το Ισραήλ
Μαίνονται οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα
Ισραήλ: Συγκρούσεις και στο μέτωπο του Λιβάνου - Μαίνονται οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα
Η βία κλιμακώθηκε περαιτέρω στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου χθες Τρίτη, ωθώντας πολλούς Λιβανέζους χωρικούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ο ισραηλινός στρατός φαίνεται πως αποφάσισε να διευρύνει τους βομβαρδισμούς με το πυροβολικό, σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου.
Μέλη του στρατιωτικού βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που πρόσκειται στο Ιράν και χαρακτηρίζεται σύμμαχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισραήλ κοντά στη μεθόριο. Σε αντίδραση, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε συστάδα παραμεθόριων χωριών, σύμφωνα με πηγή του dpa στις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας.
Οβίδες έπεσαν μέσα στο χωριό Αϊτά αλ Σάαμπ, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Αναφέρθηκαν επίσης πλήγματα πυροβολικού σε άλλα τουλάχιστον τέσσερα χωριά του νοτίου Λιβάνου (Κφαρ Τσούμπα, Μάρκμπα, Μαρουαχίν, Γιαρούν), πρόσθεσε.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε «τρομοκρατικό πυρήνα» στον Λίβανο που εκτόξευσε ρουκέτα προς την κατεύθυνση της επικράτειάς του.
Δεν αναφέρθηκαν ισραηλινές απώλειες στις επιθέσεις.
Κατά τη Χεζμπολάχ, ακόμη έξι μαχητές της σκοτώθηκαν χθες Τρίτη.
Αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον της Χαμάς και άρχισε ακατάπαυστους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεσή της στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, η ένταση έχει ανέβει κατακόρυφα στα βόρεια σύνορά του, με πρακτικά καθημερινές ανταλλαγές πυρών και δεκάδες νεκρούς — τουλάχιστον 47 στον Λίβανο, κυρίως μαχητές, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η Χεζμπολάχ κάνει λόγο για τουλάχιστον 33 νεκρούς στις τάξεις της, ενώ ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο προχθές Δευτέρα για 7 δικές του απώλειες. Έχουν επίσης σκοτωθεί ή τραυματιστεί πολλοί άμαχοι, ανάμεσά τους εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Η κατάσταση θορυβεί τον ΟΗΕ, η ειρηνευτική δύναμη του οποίου στον Λίβανο φοβάται ανάφλεξη, κατ’ εικόνα του πολέμου του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ.
Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ πως επιδιώκει κλιμάκωση και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε στο λιβανέζικο σιιτικό κόμμα πως θα διαπράξει «το λάθος της ζωής του» αν εμπλακεί σε πόλεμο με τη χώρα του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.