Κοσμος

«Αναχωρήστε από τη χώρα»: Συναγερμός για τους Έλληνες επισκέπτες στον Λίβανο

Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σημαία του Λιβάνου
© Unspash / Charbel Karam

Λίβανος: Η ανακοίνωση για τους Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα από την ελληνική πρεσβεία

Η ελληνική πρεσβεία στον Λίβανο προειδοποίησε με ανακοίνωσή της τους Έλληνες επισκέπτες και μη μόνιμους κατοίκους που βρίσκονται στον Λίβανο να αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η ελληνική πρεσβεία στον Λίβανο αναφέρει σε ανάρτησή της: «λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα». 

Λίβανος: Περισσότεροι από 19.000 οι εσωτερικά εκτοπισμένοι λόγω των συγκρούσεων της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ

Περισσότεροι από 19.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στον Λίβανο αφού πολλαπλασιάστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ στα σύνορα των δύο χωρών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Η αύξηση των μεθοριακών επεισοδίων» οδήγησε στην εκτόπιση 19.646 ανθρώπων στον Λίβανο, «τόσο στον νότο, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας», σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. «Αναμένουμε ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν όσο θα συνεχίζονται οι εντάσεις» ή εάν κλιμακωθεί η βία, είπε ένας εκπρόσωπος του ΔΟΜ, ο Μοχαμεντάλι Αμπουνατζέλα.

Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο λιβανέζικο έδαφος. Επίσης, για πολλές κοινότητες στο Ισραήλ εκδόθηκε εντολή εκκένωσης, λόγω των επαναλαμβανομένων επιθέσεων που δέχονται. Ο ισραηλινός στρατός απαντά με βομβαρδισμούς σε στόχους στον νότιο Λίβανο.Περισσότεροι από 19.000 οι εσωτερικά εκτοπισμένοι λόγω των συγκρούσεων της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ. 

Διαβάστε επίσης »»» New York Times - BBC: Λάθος μας οι ευθύνες στο Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ