Κοσμος

Τραγική κατάληξη για τη Σάνι Λουκ - Η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι είναι νεκρή

Την είχε απαγάγει η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Supernova

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σάνι Λουκ
Η Σάνι Λουκ © Twitter/IsraelMFA

Shani Louk: Αν και αρχικά η μητέρα της δήλωνε ότι ζει, τελικά ανακοινώθηκε ο θάνατός της από την οικογένειά της και το ΥΠΕΞ του Ισράηλ

Νεκρή είναι τελικά η 23χρονη Σάνι Λουκ (Shani Louk), η Γερμανοϊσραηλινή η οποία είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που η Χαμάς εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεσή της κατά του Ισράηλ.

«Δυστυχώς λάβαμε τα νέα χτες ότι η κόρη μου δεν είναι πια ζωντανή», δήλωσε στο γερμανικό RTL η μητέρα της Ρικάρντα, η οποία είχε απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για την εύρεσή της.

Η αδερφή της Shani, η Adi, έγραψε στο Instagram: «Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνω τον θάνατο της αδερφής μου».

Τραγική κατάληξη για τη Σάνι Λουκ - Η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι είναι νεκρή

Η ανακοίνωση από το ισραηλινό ΥΠΕΞ

«Συντετριμμένοι, σας αναφέρουμε ότι το σώμα της 23χρονης Γερμανοϊσραηλινής Σάνι Λουκ βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους και την οικογένεια της Σάνι μέσα σε αυτόν τον αφάνταστο εφιάλτη. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη της», αναφέρει μεταξύ άλλων το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

Βρέθηκε κομμάτι από το κρανίο της

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ισραηλινά μέσα και τη μητέρα της Shani, δεν έχει βρεθεί ολόκληρη η σορός, αλλά ένα κομμάτι από τη βάση του κρανίου της, από το οποίο ελήφθη δείγμα DNA.

Παραμένει ασαφές πότε ακριβώς μετά την απαγωγή της επήλθε ο θάνατος για την άτυχη νεαρή.

Ο σύντροφος της Shani Louk, ο Μεξικανός Orión Hernández Radoux, θεωρείται ότι επίσης είναι αιχμάλωτος της Χαμάς.

Το χρονικό

Η νεαρή tattoo artist, μόνιμος κάτοικος Ισραήλ, βρισκόταν στο φεστιβάλ μουσικής Supernova, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο έγινε ένας από τους πρώτους στόχους της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Καθώς πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στο φεστιβάλ και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός τους απήχθη, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κυκλοφόρησε στα social media φρικτό βίντεο που φέρεται να δείχνει μια γυναίκα που μοιάζει με τη Shani να βρίσκεται ημιθανής και ημίγυμνη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Τότε η νεαρή είχε ταυτοποιηθεί από τα τατουάζ και τα ράστα μαλλιά της, ενώ οι πρώτες αναφορές έλεγαν πως ήταν νεκρή, με τους τρομοκράτες και το πλήθος να βεβηλώνουν τη σορό της.

Από την άλλη, η Χαμάς είχε ισχυριστεί ότι το πτώμα ανήκε σε γυναίκα Ισραηλινή στρατιώτη.

Μετέπειτα, η μητέρα της είχε εμφανιστεί σε βίντεο στα social media και είχε αναφέρει ότι υπήρχαν πληροφορίες πως η κόρη της βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY