- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ανταλλάσσουμε τους ομήρους με Παλαιστίνιους κρατούμενους» απαντά η Χαμάς στον Νετανιάχου
Τι ζητούν οι συγγενείς των απαχθέντων μετά τις σφοδρές συγκρούσεις στη Γάζα
Ισραήλ: Η απάντηση του εκπροσώπου της Χαμάς στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τους ομήρους και η ανησυχία των συγγενών των απαχθέντων
Η Χαμάς είναι «έτοιμη να πραγματοποιήσει» την άμεση απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς το βράδυ του Σαββάτου (28.10), απαντώντας στο διάγγελμα που είχε απευθύνει νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Σύμφωνα με το Jerousalem Post, συγγενείς των ομήρων της Χαμάς δήλωσαν σήμερα - μετά από συνάντηση που είχαν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου -, ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνων κρατουμένων με αντάλλαγμα η Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους απαχθέντες Ισραηλινούς που κρατά στη Γάζα. «Όλοι εμείς εδώ είδαμε τα τανκς να πηγαίνουν στη Γάζα, είμαστε πολύ ανήσυχοι», είπε ο Merav Leshem Gonen, ο οποίος διάβασε μια δήλωση από τις οικογένειες μετά τη συνάντηση.
«Βγήκαμε από μια συνάντηση δύο ωρών με τον πρωθυπουργό. Ήταν πολύ οδυνηρό, και ειπώθηκαν πολύ ξεκάθαρα πράγματα από τους εκπροσώπους των οικογενειών με μια ξεκάθαρη απαίτηση οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων να σταθμίσουν τη μοίρα των απαχθέντων. Την ευθύνη για αυτό φέρει η κυβέρνηση του Ισραήλ», είπε ο Leshem Gonen, η κόρη του οποίου απήχθη στις 7 Οκτωβρίου. «Απαιτούμε να μην γίνει καμία κίνηση που θέτει σε κίνδυνο τη μοίρα του μέλους της οικογένειάς μας και ότι κάθε ενέργεια λαμβάνει υπόψη την ευημερία τους. Κάναμε σαφές ότι όσον αφορά τις οικογένειες, θα πρέπει να εξεταστεί μια συμφωνία για την άμεση επιστροφή των μελών της οικογένειάς μας. Φέρτε τους συγγενείς μας στο σπίτι τώρα».
Διάγγελμα Νετανιάχου: Περάσαμε στη δεύτερη φάση του πολέμου - Όσοι μας κατηγορούν για εγκλήματα είναι υποκριτές
Η εν εξελίξει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, καλώντας τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα να μετακινηθεί σε ασφαλείς περιοχές.
Ο πόλεμος αυτός θα είναι δύσκολος και μακρύς, προειδοποίησε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου. Υποσχέθηκε επίσης στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια» για την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων. Μια συλλογικότητα στην οποία μετέχουν οι οικογένειες των περίπου 220 ομήρων που κρατά η Χαμάς είχε ζητήσε να συναντηθεί με στελέχη του πολεμικού συμβουλίου. Τα μέλη της ήθελαν να ενημερωθούν για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχουν για τους ομήρους η χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής καθώς και οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο στρατός επιφέρει βαριά πλήγματα στη Χαμάς, τονίζοντας ότι όση περισσότερη πίεση ασκείται στην παλαιστινιακή οργάνωση τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να απελευθερωθούν οι όμηροι. Επανέλαβε επίσης ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει να διευρύνει τον πόλεμο. «Όμως είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα», πρόσθεσε. Την πεποίθησή του ότι η χερσαία επιχείρηση μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι εξέφρασε και το μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ.
Διαβάστε επίσης »»» ΟΗΕ: Φόβοι για «χιλιάδες θανάτους» αμάχων, σε περίπτωση χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο και εμπλουτισμένο ουράνιο
Αυξάνεται η πίεση στη Μόσχα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.