- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου: Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας
Το πράσινο φως θα δοθεί από το πολεμικό συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί
Προτεραιότητα του Ισραήλ είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η διάλυση της Χαμάς
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, επανέλαβε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Πέρα από την λακωνική ανακοίνωση δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση. Αρκέστηκε να πει πως το πράσινο φως θα δοθεί από το πολεμικό συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί.
Νετανιάχου: Όλα τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης πρέπει να θεωρούνται μελλοθάνατοι
Τόνισε πως προτεραιότητες είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η διάλυση της Χαμάς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα μέλη της παλαιστινιακή ισλαμιστικής οργάνωσης πρέπει να θεωρούνται «μελλοθάνατοι».
Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου δεν έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών.
«Οι αστοχίες θα εξεταστούν και όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, εμού συμπεριλαμβανομένου. Ωστόσο, όλα αυτά θα γίνουν μετά τον πόλεμο», ανέφερε.
WSJ: ΗΠΑ και Ισραήλ συμφώνησαν να καθυστερήσει η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα
Η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έχει αποδεχθεί προς το παρόν το αμερικανικό αίτημα να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση, ώστε να έχουν το χρόνο οι ΗΠΑ να στείλουν στην περιοχή περισσότερα αντιπυραυλικά συστήματα.
Το πεντάγωνο προσπαθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην περιοχή και τις αντιπυραυλικές του δυνατότητες, έτσι ώστε να προστατέψει όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και τους Αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της περιοχής, όπως το Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέϊτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.