Κοσμος

Λήξη συναγερμού για τις Βερσαλλίες που εκκενώθηκαν μετά από απειλή για βόμβα

Δεύτερο περιστατικό σε διάστημα λίγων ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λήξη συναγερμού στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, δυόμισι ώρες μετά την απειλή για βόμβα
Λήξη συναγερμού στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, δυόμισι ώρες μετά την απειλή για βόμβα © Unsplash

Γαλλία: Λήξη συναγερμού για τις Βερσαλλίες που εκκενώθηκαν μετά από απειλή για βόμβα - Δεύτερο περιστατικό σε διάστημα λίγων ημερών

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε σήμερα και παρέμεινε κλειστό για περίπου δυόμισι ώρες μετά την απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

Νωρίς το απόγευμα άνοιξε ξανά τις πύλες του και υποδέχτηκε τους επισκέπτες.

Ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο εκκενώθηκε λόγω απειλής για βόμβα. Η προηγούμενη ήταν το Σάββατο, όταν εκκενώθηκαν επίσης «για λόγους ασφαλείας» το Μουσείο του Λούβρου και ο σιδηροδρομικός σταθμός Γκαρ ντε Λιόν στο Παρίσι.

Το γαλλικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε πως πυροτεχνουργοί της αστυνομίας είχαν μεταβεί στο ανάκτορο, αλλά «δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός».

«Είναι μια πολύ ανησυχητική και τεταμένη κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ζούμε», είπε ο 72χρονος Ζαν-Πιερ Μπρεόν. Μια 19χρονη τουρίστρια από την Ελβετία, η Μαργκαρίτα Κόστα, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως σοκαρίστηκε: «Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αντίστοιχες καταστάσεις».

Να σημειωθεί ότι το ανάκτορο των Βερσαλλιών επρόκειτο να παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας, όπως είχε ανακοινώσει το Chateau de Versailles στον λογαριασμό του στο Twitter (X).

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ΄ και ήταν η κύρια βασιλική κατοικία μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση. Αποτελεί ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και το επισκέπτονται καθημερινά 10.000-15.000 άνθρωποι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ