- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπάιντεν κατέθεσε για τον τρόπο που χειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα
Γιατί πραγματοποιείται έρευνα
Μπάιντεν: Κατέθεσε για τον τρόπο που χειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα - Γιατί πραγματοποιείται έρευνα
Ο Τζο Μπάιντεν ανακρίθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για σειρά διαβαθμισμένων κυβερνητικών εγγράφων που βρέθηκαν σε γραφείο που χρησιμοποιούσε καθώς και στην οικογενειακή του κατοικία, γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.
Η ανάκριση, που χαρακτηρίστηκε «εθελοντική», έγινε προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, που διαβεβαίωσε ότι «ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος συνεργάζονται» στην έρευνα την οποία διενεργεί ανεξάρτητος ειδικός εισαγγελέας.
Στα τέλη του 2022, σειρά διαβαθμισμένων εγγράφων –ο ακριβής αριθμός τους και το περιεχόμενό τους δεν έχουν αποκαλυφθεί– βρέθηκαν σε γραφείο που χρησιμοποιούσε ο κ. Μπάιντεν σε κέντρο μελετών της Ουάσιγκτον και στο σπίτι του στο Ουίλμιγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ (ανατολικά).
Τα έγγραφα αυτά ανάγονται στην περίοδο που ο Δημοκρατικός ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (2009-2017) και στις τρεις δεκαετίες της θητείας του στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ασχοληθεί εκτενώς με την εξωτερική πολιτική.
Ο εντοπισμός των εγγράφων αυτών έφερε τον Λευκό Οίκο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς η υπόθεση είναι συγκρίσιμη, παρά τις αρκετές διαφορές της, με την υπόθεση των επίσημων αρχείων που πήρε μαζί του στη Φλόριντα ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας από την προεδρία.
Η νομοθεσία στις ΗΠΑ υποχρεώνει τους προέδρους και τους αντιπροέδρους να παραδίδουν το σύνολο των επισήμων εγγράφων τους, των επικοινωνιών τους και άλλου υλικού στα Εθνικά Αρχεία.
Ο κ. Μπάιντεν απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χερ, κατά την προεδρία. Ο κ. Χερ ονομάστηκε ανεξάρτητος ειδικός εισαγγελέας από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τον Μέρικ Γκάρλαντ, τον Ιανουάριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.