Κοσμος

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ - Η δήλωση του Λευκού Οίκου

Τη στήριξή της εκφράζει η Ουάσινγκτον μετά τις επιθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ - επίθεση Χαμάς: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί την κατάσταση - Η Ουάσινγκτον στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε» από τους συμβούλους ασφάλειας για την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ © EPA/Leigh Vogel

Ισραήλ - επίθεση Χαμάς: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί την κατάσταση - Η Ουάσινγκτον στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε» από τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας για την «τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς» κατά του Ισραήλ και συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε σύντομη δήλωση.

Το Ισραήλ, μια χώρα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ στενοί σύμμαχοι, και η Λωρίδα της Γάζας βρέθηκαν σήμερα ξανά σε πόλεμο μετά την έναρξη μιας αιφνιδιαστικής στρατιωτικής επίθεσης από τη Χαμάς, με χιλιάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο ισραηλινό έδαφος, με διείσδυση μαχητών της και με Ισραηλινούς να έχουν συλληφθεί αιχμάλωτοι.

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς και στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του, δήλωσαν νωρίτερα τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όσο και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ισραηλινές ζωές που χάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις», ανέφερε ο Μπλίνκεν σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους Ισραηλινούς εταίρους μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Άμυνας θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να προστατεύσει τους αμάχους από την βία χωρίς διάκριση και την τρομοκρατία», τόνισε ο Όστιν από την πλευρά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ