Κοσμος

«Είμαι αθώος», ήταν τα τελευταία λόγια 44χρονου που εκτελέστηκε για τη δολοφονία φοιτήτριας στην Οκλαχόμα

Είχε βρεθεί DNA του στα ρούχα του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 44χρονος Anthony Sanchez εκτελέστηκε για τη δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας χορού το 1996
O 44χρονος Anthony Sanchez εκτελέστηκε για τη δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας χορού το 1996 © Youtube

Anthony Sanchez: Τα τελευταία λόγια του 44χρονου πριν την εκτέλεση για τη δολοφονία φοιτήτριας το 1996

Ο 44χρονος Anthony Sanchez εκτελέστηκε την Πέμπτη (21.9) για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας χορού στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα το 1996, την οποία ποτέ δεν παραδέχθηκε, δηλώνοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, αθώος. 

«Είμαι αθώος», είπε ο Anthony Sanchez στον θάλαμο όπου του δόθηκε η ένεση. «Δεν σκότωσα κανέναν» πρόσθεσε. Η υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης Juli Busken που μόλις είχε ολοκληρώσει το τελευταίο της εξάμηνο και απήχθη από το πάρκινγκ του συγκροτήματος διαμερισμάτων της Norman στις 20 Δεκεμβρίου 1996, παρέμενε άλυτη για χρόνια μέχρι το DNA από τον τόπο του εγκλήματος να ταιριάξει με εκείνο του Sanchez, ο οποίος εξέτιε ποινή για διάρρηξη.

Ο δικηγόρος του Sanchez ζήτησε αναστολή της εκτέλεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τα δεδομένα αποδεικτικών στοιχείων στην υπόθεση. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα την Πέμπτη. 

Το πτώμα της 21χρονης είχε βρεθεί βιασμένο, ενώ ο δράστης είχε πυροβολήσει το θύμα του στο κεφάλι. Η σορός της εντοπίστηκε κοντά σε μια λίμνη στη νοτιοανατολική Οκλαχόμα Σίτι. Η νεαρή φοιτήτρια είχε συμμετάσχει ως μπαλαρίνα σε πολλές παραστάσεις χορού κατά τη διάρκεια της θητείας της και τιμήθηκε στην πανεπιστημιούπολη με υποτροφία χορού στο College of Fine Arts.

Ο Sanchez καταδικάστηκε σε θάνατο το 2006, αφού το DNA από το σπέρμα στα ρούχα του θύματος εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος.  Ο 44χρονος κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού, απαγωγή, σοδομισμό και βιασμό. Ο Sanchez υποστήριζε ότι είναι αθώος και έκανε λόγο για «ψευδές DNA», λέγοντας ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε δεν του ανήκει. 

Κανείς από την οικογένεια του Busken δεν ήταν στην εκτέλεση, αλλά ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Gentner Drummond είπε ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί τους πολλές φορές τους μήνες πριν από την εκτέλεση.

Με πληροφορίες από το Fox News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ