Κοσμος

Σύλληψη 10 ατόμων στην Τουρκία για το μακελειό με τους έξι νεκρούς στη Λούτσα

Ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα - Πώς εντοπίστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δέκα συλλήψεις στην Τουρκία για το μακελειό με έξι νεκρούς στη Λούτσα
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Λούτσα: Σύλληψη 10 ατόμων στην Τουρκία για το μακελειό με τους έξι νεκρούς - Ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, που ήταν σε άμεση σύνδεση με το μακελειό που έγινε πριν από μερικές ημέρες στη Λούτσα, όπου δολοφονήθηκαν έξι Τούρκοι.

Η υποψία που υπήρχε για τους δέκα συλληφθέντες ήταν ότι ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μπαρίς Μπογιούν  και ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα μετά τη δολοφονία των έξι ανδρών στην Αρτέμιδα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Κατόπιν αυτού, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση στις 19 Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένες διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 10 ύποπτοι.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες.

Αναφέρθηκε ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ