Μυστήριο με τον θάνατο 49χρονης κληρονόμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Πώς είχε καταφέρει να εξαπατήσει τη μητέρα της με τη βοήθεια μέντιουμ
Sabine Boghici: Έρευνα για τον θάνατο της κληρονόμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο - Η απάτη σε βάρος της μητέρας της και η φυλάκιση
Τον μυστηριώδη θάνατο της Σαμπίν Μπογκίσι (Sabine Boghici) ερευνούν οι αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η 49χρονη φέρεται να έπεσε υπό άγνωστες μέχρι σήμερα συνθήκες από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στις 14 Σεπτεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά της.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατός της αποδίδεται σε αυτοκτονία, αφού οι αρχές εντόπισαν ένα σημείωμα στο σπίτι της, το οποίο απευθύνεται στη σύζυγό της Ρόζα Στανέσκο, η οποία βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.
Ποια ήταν η Σαμπίν Μπογκίσι
Η Σαμπίν Μπογκίσι ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στη Βραζιλία, του Ζαν Μπογκίσι, ο οποίος πέθανε το 2015. Γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία με Εβραίους φίλους του το 1948.
Η κληρονόμος και η σύζυγός της είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 για απάτη με την οποία απέσπασαν από τη μητέρα της, Ζενεβιέβ Μπογκίσι, 148,8 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα. Οι ερευνητές της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσαν τότε ότι η Σαμπίν κατέστρωσε ένα σχέδιο εναντίον της μητέρα της το 2020 και προσέλαβε μια γυναίκα που πλησίασε τη μητέρα της και της είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου. Η γυναίκα, η οποία αυτοπροσδιορίστηκε ως μέντιουμ, την παρουσίασε σε δύο άλλες γυναίκες, μια μελλοντολόγο και τη μητέρα ενός αγίου, οι οποίες συμφώνησαν με την απάτη και έπεισαν τη Ζενεβιέβ Μπογκίσι να πληρώσει αδρά προκειμένου να ανατραπεί το μέλλον και να παραμείνει στη ζωή η κόρη της.
Το σχέδιο φάνηκε να λειτουργεί αμέσως και η Σαμπίν έκανε τη μητέρα της να πιστεύει πως φοβόταν για τη ζωή της, βάζοντάς την να πληρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα σε διάστημα 15 ημερών για μία «πνευματική» εργασία. Παράλληλα, φρόντισε να κρατήσει την ηλικιωμένη μητέρα της στο σπίτι και απέλυσε υπαλλήλους και φροντιστές. Αλλά η μητέρα της ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά τον Φεβρουάριο του 2022, λόγω των ισχυρών δεσμών της κόρης της με τα ψεύτικα μέντιουμ και σταμάτησε όλες τις πληρωμές.
Οι αρχές ανακάλυψαν πως η Σαμπίν και οι συνεργοί της έκλεψαν 16 πίνακες των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το δικαστήριο επέτρεψε την αποφυλάκισή της υπό όρους τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τους όρους αυτούς, δεν της επιτρεπόταν να ταξιδέψει εκτός του Ρίο ντε Τζανέιρο για περισσότερο από 10 ημέρες και έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό της. Της απαγορεύτηκε επίσης να επικοινωνήσει με τη μητέρα της και τους μάρτυρες και έπρεπε να παραμένει σε απόσταση 1.600 μέτρων από τη μητέρα της.
Πληροφορίες από New York Post
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.