Κοσμος

Μυστήριο με τον θάνατο 49χρονης κληρονόμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Πώς είχε καταφέρει να εξαπατήσει τη μητέρα της με τη βοήθεια μέντιουμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sabine Boghici - Μυστήριο με τον θάνατο της κληρόνομου
© Youtube / Band Jornalismo

Sabine Boghici: Έρευνα για τον θάνατο της κληρονόμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο - Η απάτη σε βάρος της μητέρας της και η φυλάκιση

Τον μυστηριώδη θάνατο της Σαμπίν Μπογκίσι (Sabine Boghici) ερευνούν οι αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η 49χρονη φέρεται να έπεσε υπό άγνωστες μέχρι σήμερα συνθήκες από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στις 14 Σεπτεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατός της αποδίδεται σε αυτοκτονία, αφού οι αρχές εντόπισαν ένα σημείωμα στο σπίτι της, το οποίο απευθύνεται στη σύζυγό της Ρόζα Στανέσκο, η οποία βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Ποια ήταν η Σαμπίν Μπογκίσι

Η Σαμπίν Μπογκίσι ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στη Βραζιλία, του Ζαν Μπογκίσι, ο οποίος πέθανε το 2015. Γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία με Εβραίους φίλους του το 1948.

Η κληρονόμος και η σύζυγός της είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 για απάτη με την οποία απέσπασαν από τη μητέρα της, Ζενεβιέβ Μπογκίσι, 148,8 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα. Οι ερευνητές της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσαν τότε ότι η Σαμπίν κατέστρωσε ένα σχέδιο εναντίον της μητέρα της το 2020 και προσέλαβε μια γυναίκα που πλησίασε τη μητέρα της και της είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου. Η γυναίκα, η οποία αυτοπροσδιορίστηκε ως μέντιουμ, την παρουσίασε σε δύο άλλες γυναίκες, μια μελλοντολόγο και τη μητέρα ενός αγίου, οι οποίες συμφώνησαν με την απάτη και έπεισαν τη Ζενεβιέβ Μπογκίσι να πληρώσει αδρά προκειμένου να ανατραπεί το μέλλον και να παραμείνει στη ζωή η κόρη της.

Το σχέδιο φάνηκε να λειτουργεί αμέσως και η Σαμπίν έκανε τη μητέρα της να πιστεύει πως φοβόταν για τη ζωή της, βάζοντάς την να πληρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα σε διάστημα 15 ημερών για μία «πνευματική» εργασία. Παράλληλα, φρόντισε να κρατήσει την ηλικιωμένη μητέρα της στο σπίτι και απέλυσε υπαλλήλους και φροντιστές. Αλλά η μητέρα της ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά τον Φεβρουάριο του 2022, λόγω των ισχυρών δεσμών της κόρης της με τα ψεύτικα μέντιουμ και σταμάτησε όλες τις πληρωμές.

Οι αρχές ανακάλυψαν πως η Σαμπίν και οι συνεργοί της έκλεψαν 16 πίνακες των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο επέτρεψε την αποφυλάκισή της υπό όρους τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τους όρους αυτούς, δεν της επιτρεπόταν να ταξιδέψει εκτός του Ρίο ντε Τζανέιρο για περισσότερο από 10 ημέρες και έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό της. Της απαγορεύτηκε επίσης να επικοινωνήσει με τη μητέρα της και τους μάρτυρες και έπρεπε να παραμένει σε απόσταση 1.600 μέτρων από τη μητέρα της.

Πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ