Κοσμος

«Ωραίος τύπος»: Ο Μπάιντεν σχολιάζει τη φωτογραφία από τη σύλληψη Τραμπ

Δείτε την ιστορική λήψη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτογραφία από τη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ
© Youtube / CNN

Τζο Μπάιντεν: Το σχόλιο για τη φωτογραφία από τη σύλληψη Ντόναλντ Τραμπ

Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε ο Τζο Μπάιντεν. «Ωραίος τύπος φαίνεται», φέρεται να είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.  

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε την Πέμπτη (24.8) στο Χ (πρώην Twitter) μετά από δύο και πλέον χρόνια, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία από τη σύλληψή του στο κρατητήριο τού δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα. Ο πρώην πρόεδρος είχε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παραδόθηκε την Πέμπτη (24.8) σε φυλακή της Τζόρτζια με την κατηγορία της εκβίασης και της συνωμοσίας και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 δολαρίων, αφού έβγαλε μια ιστορική φωτογραφία.

Ντόναλντ Τραμπ - Έμεινε στη φυλακή λιγότερο από 30 λεπτά

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται ότι συνωμότησε με άλλους 18 κατηγορούμενους για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 στη νότια πολιτεία, πέρασε λιγότερο από 30 λεπτά μέσα στη φυλακή της κομητείας Φούλτον της Ατλάντα προτού αναχωρήσει με αυτοκινητοπομπή για το αεροδρόμιο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, δήλωσε ότι πρόκειται για μια «πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική» και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του για «εκλογική παρέμβαση». «Αυτό που έλαβε χώρα εδώ είναι μια παρωδία της δικαιοσύνης. Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι» επέμεινε ο μεγιστάνας.

Παρότι ο Ρεπουμπλικάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού αν μη τι άλλο συνέβαλε να αυξηθεί κι άλλο η δημοτικότητά του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων της παράταξής του. Προηγείται με πελώρια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, όπως υποδεικνύουν δημοσκοπήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809. Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον ηγέτη τους. Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλεύτρια που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις όχι σπάνια ακραίες. Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», διαβεβαίωσε η Λόρα Λούμερ, πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ