- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συναγερμός στη Γέφυρα της Κριμαίας: Δύο νεκροί και ένα παιδί τραυματισμένο
Oι Ρώσοι παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για ουκρανική επίθεση
Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Γέφυρα της Κριμαίας λόγω «κατάστασης έκτακτης ανάγκης»
Η κίνηση διακόπηκε στην κατασκευασμένη από τη Ρωσία γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, εξαιτίας κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», όπως ενημέρωσε μέσω Telegram ο εγκατεστημένος από τις ρωσικές αρχές κυβερνήτης της, Σεργκέι Αξιόνοφ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, oι κυβερνήτες του Κράσνονταρ και του Μπέλγκοροντ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για δύο νεκρούς γονείς στη γέφυρα, ενώ τραυματισμένη νοσηλεύεται σε ΜΕΘ η κόρη τους σε σοβαρή κατάσταση.
«Όλοι είδαμε ένα βίντεο στο Διαδίκτυο με ένα αυτοκίνητο με ζημιές και πινακίδες του Μπέλγκοροντ. Αυτές τις πληροφορίες έχουμε μέχρι στιγμής: ένα κορίτσι τραυματίστηκε και δυστυχώς οι γονείς της έχουν σκοτωθεί», έγραψε στο Telegram o Βιατσεσλάβ Βλάντκοφ, κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ (επαρχία στη νότια Ρωσία).
❗️A span on the bridge across the Kerch Strait has “collapsed.”
— Maria Drutska 🇺🇦 (@maria_drutska) July 17, 2023
Putin has already been alerted about the “fall” of the span, and there are huge queues on the bridge.
At the exit points from the temporarily occupied Simferopol, drivers are warned that the Crimean Bridge is… pic.twitter.com/doOhg9W9Ik
Οι Ρώσο παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για ουκρανική επίθεση
Αρκετή ώρα μετά το κλείσιμο της γέφυρας, ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας παραδέχτηκε ότι πρόκειται για «επίθεση από τους τρομοκράτες στο Κίεβο», σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.
Tα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, μάλιστα, εικόνες από τις ζημιές στο οδόστρωμα και στα κιγκλιδώματα.
❗️An explosion occured on the #Crimean bridge this night. There are dead.
— NEXTA (@nexta_tv) July 17, 2023
Russian media claims that the bridge was attacked by drones with explosives. pic.twitter.com/ayiqLbugL5
Σε μια πρώτη ουκρανική αντίδραση, η εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης, Νατάλια Χουμενιούκ, έκανε λόγω για «ρωσικά προβοκάτσια».
Δύο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η ουκρανική μυστική υπηρεσία και το ναυτικό της χώρας βρίσκονταν πίσω από την επίθεση. Νωρίτερα, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine έκανε λόγο για «εκρήξεις».
Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί τόσο η σιδηροδρομική όσο και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της χερσονήσου. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής παροτρύνονται να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας.
💥 There is a giant traffic jam in front of the attacked Crimean bridge. Movement is blocked. The ferry across the Kerch Strait also does not work
— Lew Anno Suport #Ukraine 24/2-22 (@anno1540) July 17, 2023
The “authorities” offer “tourists” to travel around the occupied territories.
“Crimea is provided with fuels and lubricants, food… pic.twitter.com/ZcTMGwBYgw
Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα είχε χτυπηθεί τον περασμένο Οκτώβριο από μια ισχυρότατη έκρηξη, η οποία είχε προκαλέσει και πτώση ενός τμήματός της, με τις ρωσικές αρχές τότε να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, καθώς και για βόμβα που είχε πυροδοτηθεί από φορτηγό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.