- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τα παιδιά που περιπλανήθηκαν επί 40 μέρες στη ζούγκλα στην Κολομβία
Ποια η κατάστασή τους σήμερα
Κολομβία: Η κατάσταση σήμερα των παιδιών που περιπλανήθηκαν στη ζούγκλα για 40 ημέρες
Μετά από αρκετές εβδομάδες παραμονής τους στο νοσοκομείο, τα τέσσερα παιδιά που κατάφεραν να επιζήσουν αβοήθητα επί 40 ημέρες στη ζούγκλα της Αμαζονίας και εντοπίστηκαν από διασώστες στις αρχές Ιουνίου, έλαβαν πλέον εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί.
Μέλη της φυλής Ουιτότο, τα τέσσερα παιδιά – ηλικίας 1, 4, 9 και 13 ετών – επέζησαν από τη συντριβή του Cessna 206 με το οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους και ακόμη ένα συγγενικό πρόσωπο. Η μητέρα άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, που στοίχισε επίσης τη ζωή στους άλλους δύο ενήλικους επιβαίνοντες. Η επιβίωση των παιδιών αποδίδεται εν πολλοίς στην εξοικείωση που είχαν με την πυκνή βλάστηση, αλλά και στο θάρρος της 13χρονης που καθοδήγησε τα αδέρφια της κατά την περιπλάνησή τους στην κολομβιανή ζούγκλα.
«Έχουν ανακτήσει το επιθυμητό βάρος, πραγματικά είναι πολύ καλά», είπε σε δημοσιογράφους η Άστριντ Κάσερες, διευθύντρια του εθνικού κέντρου κοινωνικής πρόνοιας, συμπληρώνοντας ότι ξεκινά η «δεύτερη φράση» όσον αφορά «τη φροντίδα και την προστασία τους».
Τα τέσσερα αδέρφια θα παραμείνουν υπό την προστασία του κέντρου εξαιτίας της «περίπλοκης οικογενειακής κατάστασης», είπε η Κάσερες. Η οικογένεια της μητέρας και ο πατέρας των δύο μικρότερων παιδιών διεκδικούν την επιμέλεια, αλλά η απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί πριν από το τέλος της χρονιάς.
Διαβάστε επίσης »»» Συγκινητικές εικόνες από την Κολομβία: Η διάσωση των τεσσάρων παιδιών που βρίσκονταν στη ζούγκλα επί 40 ημέρες (βίντεο)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.