- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Πούτιν λέει πως δεν είχε «την παραμικρή αμφιβολία» για την αντίδραση των Ρώσων στην ανταρσία
Τι είπε στον Σεργκέι Μέλικοφ
Ρωσία - Wagner: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει πως δεν είχε «την παραμικρή αμφιβολία» για την αντίδραση των Ρώσων στην ανταρσία
«Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία», είπε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, για την υποστήριξη των Ρώσων κατά τη διάρκεια της πρόσκαιρης ανταρσίας των μισθοφόρων της Wagner, η οποία τον έφερε αντιμέτωπο το Σάββατο με τη μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που ανήλθε στην εξουσία, πριν από 23 χρόνια.
«Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την αντίδραση (του λαού) στο Νταγκεστάν και σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στον Σεργκέι Μέλικοφ, τον ηγέτη αυτής της δημοκρατίας στο νότιο τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με απόσπασμα που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.
Είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση του Μέλικοφ ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας στο Νταγκεστάν που να μην υποστήριξε τις αποφάσεις που έλαβε η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 24 Ιουνίου», όταν εκδηλώθηκε η ανταρσία της Wagner.
Wagner: Ο αντίκτυπος της ανταρσίας
Η ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κλόνισε την εικόνα της ρωσικής πολεμικής μηχανής, μεσούσης της εισβολής στην Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση για την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών.
Επί αρκετές ώρες, μισθοφόροι της Wagner είχαν καταλάβει ένα στρατιωτικό διοικητήριο στο Ροστόφ (νοτιοδυτικά) και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ κινήθηκαν απειλητικά προς τη Μόσχα, σταματώντας τελικά περίπου 200 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα.
Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε εκ των υστέρων ότι η ανταρσία του δεν είχε στόχο την ανατροπή της ρωσικής ηγεσίας, αλλά τη σωτηρία της Wagner – που κινδύνευε να απορροφηθεί από τον ρωσικό στρατό την 1η Ιουλίου.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αφηγήθηκε ότι κάτοικοι του Ροστόφ επευφημούσαν τους μισθοφόρους της Wagner όταν το απόγευμα του Σαββάτου υποχώρησαν – κατ’ εντολήν του Πριγκόζιν – για να αποτραπεί η αιματοχυσία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.