- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές Τιράνων
Ζήτησε από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου «να αναλάβει πρωτοβουλία για την άδικη κράτησή του»
Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη - Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές Τιράνων - Να αναλάβει πρωτοβουλία η Ρομπέρτα Μέτσολα ζητά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ενημέρωσε την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και την εισηγήτρια της Έκθεσης για την πορείας ένταξης της Αλβανίας, Ισαμπέλα Σάντος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας ΕΕ-Αλβανίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά τη συνάντησή τους, που έγινε στις Βρυξέλλες, ζήτησε από την κ. Μετσόλα «να αναλάβει πρωτοβουλία για να τερματιστεί άμεσα η άδικη και μεροληπτική μεταχείριση κατά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας».
Ενημέρωσε επίσης γενικότερα για το ταξίδι και τις επαφές που πραγματοποίησε στην Αλβανία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε στις φυλακές Τιράνων τον κ. Μπελέρη, «ένα διακεκριμένο στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, που παραμένει προφυλακισμένος κατά παράβαση κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου και συνιστά μία κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση ενός εκλεγμένου δημάρχου».
Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μία «συνεχιζόμενη προφυλάκιση» που «δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευράς των αλβανικών αρχών».
Γίνεται επίσης λόγος για μία απόφαση «που εμποδίζει την ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη ως Δήμαρχος Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν στο δημαρχικό αξίωμα της πόλης τους».
Οι συναντήσεις Κεφαλογιάννη στην Αλβανία για τον Φρέντη Μπελέρη
Κατά τη επίσκεψή του στα Τίρανα, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε, επίσης, με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης και τον Αλβανό συμπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας, Taulant Balla, στους οποίους έθεσε «το ζήτημα της άδικης και συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη», όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας ΕΕ-Αλβανίας, «συναντήθηκε στα Τίρανα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο και τον Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.