- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην μαθητής εισέβαλε οπλισμένος σε σχολείο της Βραζιλίας και σκότωσε μαθήτρια
Πώς η επέμβαση καθηγητή «επέτρεψε να αποφευχθεί μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία»
Βραζιλία: Εισβολή πρώην μαθητή σε σχολείο - Νεκρή μαθήτρια - Η επέμβαση καθηγητή
Μια 16χρονη μαθήτρια σκοτώθηκε και ένας ακόμη μαθητής τραυματίστηκε τη Δευτέρα (19.6) στη διάρκεια επίθεσης με πυροβόλο όπλο, που πραγματοποιήθηκε από πρώην μαθητή σε σχολείο στη νότια Βραζιλία.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η επέμβαση ενός καθηγητή, ο οποίος ακινητοποίησε το δράστη, «επέτρεψε να αποφευχθεί μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Παρανά, ο Κάρλος Ρατίνιο Τζούνιορ. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση αναφέρεται πως «ένας πρώην μαθητής εισήλθε οπλισμένος» μέσα σε λύκειο της πόλης Λοντρίνα, όπου εμφανίσθηκε «για να ζητήσει το σχολικό φάκελό του». Όταν βρέθηκε μέσα στο σχολείο, «πυροβόλησε εναντίον δύο προσώπων. Μια 16χρονη μαθήτρια σκοτώθηκε επιτόπου και ένας άλλος μαθητής νοσηλεύεται τραυματισμένος από σφαίρα». Δεν διευκρινίστηκε ούτε η ηλικία ούτε η κατάσταση της υγείας του τραυματία μαθητή.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο δράστης είναι ηλικίας 21 ετών. «Ο εκπαιδευτικός που ακινητοποίησε τον πρώην μαθητή είχε παρακολουθήσει πρόσφατα μια εκπαίδευση και η αστυνομία έφθασε στο σχολείο μέσα σε μόλις τρία λεπτά», επισήμανε ο κυβερνήτης της Παρανά. Ένα δεύτερο άτομο, ηλικίας 21 ετών και ύποπτο ότι συνεργάσθηκε για την οργάνωση της επίθεσης, συνελήφθη αργότερα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Παρανά. «Άλλη μια νέα ζωή κλεμμένη από το μίσος και τη βία που δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε μέσα στα σχολεία μας και μέσα στην κοινωνία μας», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, εκφράζοντας «τη θλίψη και την αγανάκτησή» του.
Αιματηρές επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα σε σχολεία στη Βραζιλία. Τον Απρίλιο, τέσσερα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως επτά ετών δολοφονήθηκαν με τσεκούρι μέσα σε σχολείο του Μπλούμεναου (νότια Βραζιλία). Το 2019, οκτώ άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από δύο πρώην μαθητές ενός λυκείου προαστίου του Σάο Πάολο, οι οποίοι στη συνέχεια αυτοκτόνησαν. «Το εγκώμιο της βίας βρίσκεται σήμερα στην παλάμη των χεριών των νέων μας, στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, στα τάμπλετ, στην ανεύθυνη διάδοση μηνυμάτων βίας και μίσους στο Ίντερνετ», δήλωσε χθες, Δευτέρα, στο Ρίο ντε Ζανέιρο ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο.
Η πιο αιματηρή επίθεση που έχει ποτέ καταγραφεί στη Βραζιλία ήταν ο θάνατος 12 παιδιών το 2011 σε νηπιαγωγείο προαστίου του Ρίο ντε Ζανέιρο, τα οποία δολοφονήθηκαν από έναν άνδρα που άνοιξε πυρ πριν αυτοκτονήσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τραμπ καλεί τη Ρωσία να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.