- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Πόλεμος» Μόσχας με Wagner: «Δεν θα μας στρατολογήσετε ποτέ»
«Μύδροι» Πριγκόζιν κατά του υπουργού Άμυνας Σοϊγκού
Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ζήτησε από μισθοφορικές οργανώσεις να υπογράψουν συμβάσεις μαζί του, κάτι που δεν άρεσε στον επικεφαλής της Wagner...
Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Βάγκνερ, o Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα ότι οι μαχητές της μισθοφορικής του οργάνωσης δεν θα υπογράψουν καμία σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προσπάθησε να θέσει υπό τον έλεγχό του αποσπάσματα εθελοντών.
Ο Πριγκόζιν εξαπολύει διαρκώς λεκτικές επιθέσεις ενάντια στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, αλλά ούτε ο Σοϊγκού ούτε ο αρχηγός του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ, έχουν σχολιάσει δημόσια τις προσβολές και επικριτικές δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων.
Η κίνηση που προκάλεσε την οργή Πριγκόζιν
Το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση χθες, Σάββατο, στην οποία σημειώνεται ότι ο Σοϊγκού έδωσε εντολή σε όλα τα «αποσπάσματα εθελοντών» να υπογράψουν συμβάσεις με το ρωσικό ΥΠΑΝ μέχρι το τέλος του μήνα, μια κίνηση που - σύμφωνα με το υπουργείο - θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ρωσικού στρατού.
Αν και το υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε την Βάγκνερ ονομαστικά στην ανακοίνωσή του, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια του Σοϊγκού να φέρει τους μισθοφόρους υπό τον έλεγχό του.
«Η Βάγκνερ δεν θα υπογράψει κανένα συμβόλαιο με τον Σοϊγκού», είπε ο Πριγκόζιν απαντώντας σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την εντολή αυτή, με τον ίδιο να αναφέρει ότι αυτή δεν ισχύει για την Βάγκνερ.
Ο Πριγκόζιν είπε ότι η μισθοφορική οργάνωση προτάσσει τα συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά ότι η εξαιρετικά αποτελεσματική διοικητική δομή της θα καταστραφεί αν δίνει αναφορά στον Σοϊγκού.
«Ο Σοϊγκού δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά στρατιωτικούς σχηματισμούς», είπε ο Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι η Βάγκνερ συντονίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία με τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, που φέρει το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας
Σταματούν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας για λίγες μέρες
Ιστορικός συμβιβασμός για τον τερματισμό των πολυετών συγκρούσεων
Ύποπτα πονταρίσματα εκατομμυρίων στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση
Έχει ενταθεί η αίσθηση ότι διαμορφώνεται μια ευρύτερη αντιπαράθεση
Σε εξέλιξη προσπάθειες περιφερειακών δυνάμεων με στόχο την αποτροπή στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Δήλωσε ότι βρισκόταν στη διαδήλωση ως δημοσιογράφος και όχι ως διαδηλωτής
Η πηγή παραμένει άγνωστη
Αγωγή 10 δισ. δολαρίων κατά του υπουργείου Οικονομικών και της IRS για παραβίαση απορρήτου
Τέλος στο κρατικό μονοπώλιο σε μια ιστορική απόφαση για τη χώρα
«Θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Δημόσιες συμβάσεις, EU Ecolabel και άσυλο στο πακέτο παραβάσεων Ιανουαρίου 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αυξάνονται οι φόβοι για στρατιωτική σύγκρουση και νέο μεταναστευτικό κύμα
Νέα ιστορική έρευνα αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο του βρετανικού στέμματος στο δουλεμπόριο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αγγελία για το όχημα, η επίσκεψη στο σπίτι της γυναίκας και η άγρια δολοφονία
Η πολυτελής κατοικία των 1.200 τ.μ. βρήκε αγοραστή λίγες ημέρες μετά τη διάθεσή της στην αγορά
Νέα τροπή στην υπόθεση με καταγγελίες για συγκάλυψη συνενόχων και δικαστικά σφάλματα
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε τα memes, τα deepfakes και τη νοσταλγία σε επίσημη κυβερνητική επικοινωνία
Επιχείρησε να βγάλει από τη φυλακή τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.