Κοσμος

Η Ιταλία αυξάνει τα εισιτήρια των μουσείων για να ενισχύσει τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

30.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bargello National Museum στην Ιταλία
© EPA / MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Ιταλία: Αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μουσεία - Τα μέτρα για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες

Το εισιτήριο στα μουσεία αυξάνει η Ιταλία προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω ανησυχητικών ειδήσεων για τις επιπτώσεις των πλημμυρών στην πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας, ιδιαίτερα στην περιοχή Εμίλια - Ρομάνια που έχει πληγεί περισσότερο. Στα κρατικά μουσεία σε όλη τη χώρα θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων για να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανάκαμψης. Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ενέκρινε πακέτο βοήθειας ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται εν μέρει από την αύξηση της τιμής εισόδου σε μουσεία κατά 1 ευρώ από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

30.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους σε πόλεις της Ιταλίας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις τελευταίες εβδομάδες, βιβλία και χειρόγραφα που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια από τη Βιβλιοθήκη Trisi στο Λούγκο και άλλες κατεστραμμένες τοποθεσίες έχουν διασωθεί από το χάος και μεταφέρθηκαν στη Cesena για να καταψυχθούν σε βιομηχανικούς καταψύκτες ως μέσο εξαγωγής υγρασίας για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών πριν από τυχόν προσπάθειες αποκατάστασης.

Η περιφέρεια Εμίλια - Ρομάνια με τις πόλεις Μπολόνια, Πάρμα και Μόντενα επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στις οποίες 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι χρειάστηκε να εκκενώσουν την περιοχή. Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν επηρεάσει και τους αρχαιολογικούς χώρους και τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, όπως η βιβλιοθήκη Μαλατεστιάνα στην Τσεζένα και αρκετές τοιχογραφίες στο Museo delle Cappuccine στο Μπανιακαβάλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ