- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενίσχυση 1,5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από την ΕΕ
Νέα πληρωμή από το πακέτο Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας
Ουκρανία: Νέα ενίσχυση 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ
Η ΕΕ πραγματοποίησε σήμερα την τέταρτη πληρωμή 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το πακέτο Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας για την Ουκρανία το 2023, συνολικού ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Η Ουκρανία αντεπιτίθεται γενναία ενάντια στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας. Η Ευρώπη συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό αυτής της χώρας. Από την αρχή του τρέχοντος έτους, έχουμε καταβάλει 7,5 δισ. ευρώ σε μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια. Αυτή η χρηματοδότηση συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες».
Τι θα καλύψει η ενίσχυση για την Ουκρανία
Αυτή η υποστήριξη θα βοηθήσει την Ουκρανία να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και να διατηρήσει τη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών, όπως νοσοκομεία, σχολεία και στέγαση για άτομα που μετεγκαταστάθηκαν. Θα επιτρέψει επίσης στην Ουκρανία να διασφαλίσει τη μακροοικονομική σταθερότητα και να αποκαταστήσει κρίσιμες υποδομές που καταστράφηκαν από τη Ρωσία στον επιθετικό της πόλεμο, όπως ενεργειακές υποδομές, συστήματα ύδρευσης, δίκτυα μεταφορών, δρόμοι και γέφυρες.
Η σημερινή πληρωμή έρχεται αφού η Επιτροπή στις 23 Απριλίου διαπίστωσε ότι η Ουκρανία συνέχισε να σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο προς την εφαρμογή των συμφωνημένων όρων πολιτικής και συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων, οι οποίες αποσκοπούν στη διασφάλιση της διαφανούς και αποτελεσματικής χρήσης των κεφαλαίων. Η Ουκρανία σημείωσε ιδιαίτερα σημαντική πρόοδο για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος φυσικού αερίου και την προώθηση ενός καλύτερου επιχειρηματικού κλίματος. Αυτό το πόρισμα θα επιτρέψει επίσης την εκταμίευση περαιτέρω μηνιαίας πληρωμής 1,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.
Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, η υποστήριξη προς την Ουκρανία και τους Ουκρανούς ανέρχεται σε περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει οικονομική, ανθρωπιστική, προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία από την ΕΕ, τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και πόρους που διατίθενται για να βοηθήσουν τα κράτη μέλη να καλύψουν τις ανάγκες των Ουκρανών που φεύγουν από τον πόλεμο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Ο χολιγουντιανός σταρ επέλεξε να βρίσκεται στο Κίεβο αντί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Ο ηγεμών των ΗΠΑ εκφράζει την ακύρωση του ορθολογισμού και την επιβολή της παράνοιας. Ομιλεί με όρους οπτικών μηνυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα κράτος που είναι δομημένο πάνω στη θρησκεία, βασίζεται στον φανατισμό και έχει ως κινητήριο δύναμη την εχθροπάθεια δεν μπορεί παρά να βρεθεί απομονωμένο διεθνώς.
Γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αποτρέπουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.