Κοσμος

Ποιος είναι ο 16χρονος από τη Λουιζιάνα που έλαβε προσφορές για υποτροφίες ύψους 9 εκατ. δολαρίων

Έχει γίνει δεκτός σε 125 σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ
Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ © Unsplash

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο 16χρονος από τη Λουιζιάνα που έλαβε προσφορές για υποτροφίες ύψους 9 εκατ. δολαρίων - Έχει γίνει δεκτός σε 125 σχολεία

Ένας 16χρονος μαθητής στην πολιτεία Λουιζιάνα των ΗΠΑ έλαβε προσφορές για πανεπιστημιακές υποτροφίες συνολικού ύψους άνω των 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ντένις Μπαρνς, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Διεθνούς Λυκείου της Νέας Ορλεάνης, υπέβαλε αίτηση τον περασμένο Αύγουστο σε 200 κολέγια σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει δεκτός σε 125 σχολεία και ελπίζει σε περισσότερες προσφορές πριν αποφασίσει πού θα εγγραφεί.

Αυτές οι προσφορές υποτροφιών θα μπορούσαν να κάνουν τον Ντένις να καταρρίψει σύντομα νέο εθνικό ρεκόρ.

«Ο στόχος μου είναι να φτάσω τα 10 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης WWL-TV, το οποίο μετέδωσε πρώτο το εντυπωσιακό ποσό που έχει συγκεντρώσει ο φοιτητής.

Αυτό θα έκανε τον Ντένις να καταρρίπτει το ρεκόρ των ΗΠΑ που είχε σημειώσει πριν από τρία χρόνια ένας άλλος Λουιζιανός, η Normandie Cormier.

Εκείνη, η οποία φοίτησε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Xavier της Λουιζιάνα και τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, έλαβε συνολική βοήθεια 9,4 εκατ. δολαρίων από περίπου 140 σχολές το 2019.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, αναζήτησε την αναγνώριση από το Guinness World Records για το κατόρθωμά της και, αλλά ο οργανισμός δεν μπόρεσε να βρει άτομο με περισσότερες προσφορές στις ΗΠΑ και δεν μπόρεσε να διαπιστώσει αν έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ, δεδομένων των παγκόσμιων διαφορών μεταξύ των συστημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.