- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Ιταλία διέσωσε περίπου 1.600 μετανάστες τις τελευταίες δύο ημέρες
Eπέβαιναν σε 47 σκάφη στην κεντρική Μεσόγειο
Ιταλία: Περίπου 1.600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τις τελευταίες δύο ημέρες - Tουλάχιστον 23 άνθρωποι αγνοούνται.
Η Ιταλία διέσωσε περίπου 1.600 μετανάστες που επέβαιναν σε 47 σκάφη στην κεντρική Μεσόγειο τις τελευταίες δύο ημέρες και τους μετέφερε στο νησί Λαμπεντούζα.
Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες Δευτέρα ότι μετέφερε σε ασφαλή τόπο περίπου 1.200 μετανάστες, όμως τουλάχιστον 23 άνθρωποι αγνοούνται και ένα πτώμα ανασύρθηκε από τη θάλασσα έπειτα από τρία ναυάγια.
Άλλα 12 σκάφη που μετέφεραν περίπου 400 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Τους προηγούμενους μήνες σημειώθηκε απότομη αύξηση στον αριθμό των σκαφών με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στις ιταλικές ακτές από την Τυνησία, που έχει γίνει ένα περισσότερο προσβάσιμο σημείο αναχώρησης μετά την καταστολή της παράνομης διακίνησης ανθρώπων στη Λιβύη τους τελευταίους μήνες.
Με τον αριθμό των ανθρώπων που διαπλέουν τη Μεσόγειο με σκάφη διακινητών να αυξάνεται, η συντηρητική κυβέρνηση της Ρώμης έκανε έκκληση στις Βρυξέλλες να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν τις παράτυπες αφίξεις.
Τη Δευτέρα η Ιταλία πρότεινε στην Τυνησία την προοπτική χρημάτων με αντάλλαγμα οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούσαν στο Λουξεμβούργο πώς θα απαντήσουν στην αυξανόμενη αστάθεια στην αφρικανική χώρα.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι θα επισκεφθεί την Τυνησία αργότερα αυτή την εβδομάδα, από κοινού με τον ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ για το μεταναστευτικό και τον Γάλλο ομόλογό του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.