Κοσμος

Ισραήλ: Δύο τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ανθρωποκυνηγητό για την αναζήτηση του δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ: Δύο τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στην Ιερουσαλήμ αναζητώντας τον δράστη του αιματηρού επεισοδίου © EPA/Atef Safadi (αρχείο)

Ισραήλ: Δύο τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί ανθρωποκυνηγητό στην Ιερουσαλήμ αναζητώντας τον δράστη ενός περιστατικού με πυροβολισμούς, από το οποίο τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Η Magen David Adom, το αντίστοιχο του ισραηλινού Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες, δύο άνδρες, εξακολούθησαν να οδηγούν το αυτοκίνητό τους αφού δέχθηκαν επίθεση λίγο πριν τις 07:10 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Σέιχ Τζάρα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε τις τελευταίες ημέρες του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού και την ώρα που το Ισραήλ τιμά το Ολοκαύτωμα. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον τάφο του Συμεών του Δίκαιου, χώρο προσκυνήματος για τους υπερορθόδοξους Εβραίους.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι εντόπισε το όπλο του δράστη, ένα πολυβόλο τύπου Carlo, το οποίο κατασκευάζουν ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Δυτική Όχθη.

Δημοσιογράφος του AFP είδε αστυνομικούς να εισέρχονται στο σπίτι οικογένειας Παλαιστινίων, το οποίο είχαν περικυκλώσει οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ένα drone πετούσε από πάνω του.

Το νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι διακομίστηκε εκεί ο ένας από τους δύο τραυματίες, ένας 48χρονος άνδρας, ενώ ο άλλος, που είναι περίπου 50 ετών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Shaare.

Σύμφωνα με πηγές από τα δύο νοσοκομεία, κανένας από τους δύο δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Όξυνση της έντασης μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνης

Η συνοικία Σέιχ Τζάρα βρισκόταν στο επίκεντρο έντασης το 2021 με αφορμή την εκδίωξη Παλαιστινίων κατοίκων προκειμένου να μεταφερθούν εκεί Εβραίοι έποικοι. Η ένταση αυτή είχε συμβάλει στο ξέσπασμα του πολέμου του Μαΐου του 2021 μεταξύ του Ισραήλ και μαχητών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

Εξάλλου χθες Δευτέρα το βράδυ ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε από Παλαιστίνια, η οποία του επιτέθηκε με μαχαίρι στο σταυροδρόμι Γκους Ετζιόν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, νότια της Βηθλεέμ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον της δράστιδος και «την εξουδετέρωσαν», προτού διακομιστεί σε ισραηλινό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση γνωρίζει όξυνση τον τελευταίο καιρό. Από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 96 Παλαιστίνιοι, 19 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Μεταξύ των νεκρών είναι από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και πολίτες, ανάμεσά τους και ανήλικοι, και από την ισραηλινή κυρίως άμαχοι, εκ των οποίων ανήλικοι, και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ