- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Διέκοψαν ομιλία του Μακρόν στην Ολλανδία με συνθήματα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης (βίντεο)
Ανήρτησαν και πανό
Στην Ολλανδία βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν - Νεαροί διέκοψαν ομιλία του - Διαμαρτυρίες για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Μετ' επεισοδίων ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Ολλανδία, όπου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Χάγη, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Nexus, υποχρεώθηκε να σταματήσει για λίγη ώρα να ομιλεί όταν νεαρά άτομα από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος και να ξεδιπλώνουν πανό τα οποία έγραφαν στα αγγλικά «Νομίζω ότι χάσαμε κάτι: πού είναι η γαλλική δημοκρατία;», «παρακάμψατε ξανά τη Βουλή», «δεν τηρείται η σύμβαση για το κλίμα», «πότε θα ακούσετε τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο δρόμο;» κ.α.
Ο Γάλλος πρόεδρος, απευθυνόμενος προς τα άτομα που διέκοψαν την ομιλία του και τα οποία η ολλανδική αστυνομία απομάκρυνε από την αίθουσα, είπε πως «μπορώ να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις για το τι συζητάμε στη Γαλλία», ότι «η δημοκρατία είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να διαδηλώσει», αλλά και ότι «την ημέρα που θα πεις στον εαυτό σου πως όταν διαφωνείς με νόμο που έχει ψηφιστεί ή με ανθρώπους που έχουν εκλεγεί, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, θέτεις σε κίνδυνο τη δημοκρατία».
Here’s video of the Macron protests in The Hague pic.twitter.com/ujB9fiGSRy
— Danny Kemp (@dannyctkemp) April 11, 2023
Η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου την Ολλανδία είναι η πρώτη αρχηγού του γαλλικού κράτους μετά το 2000. Ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδεύεται από επτά υπουργούς συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ.
Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει κρατικό δείπνο στο Βασιλικό Παλάτι στο Άμστερνταμ, καθώς και συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε.
Οι δύο χώρες θα υπογράψουν ένα «σύμφωνο για την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη» το οποίο θα ενθαρρύνει τη διμερή συνεργασία στους τομείς των ημιαγωγών, της κβαντικής φυσικής και της ενέργειας. Μια αμυντική συμφωνία μέχρι το 2024 είναι επίσης στο τραπέζι.
Η Γαλλία είναι ο τρίτος πελάτης (8,1% των εξαγωγών το 2021) και ο όγδοος προμηθευτής (3,6% των εισαγωγών) της Ολλανδίας. Η Ολλανδία είναι ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής της Γαλλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.