- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Κινέζοι λογοκριτές στοχοποιούν τον Γουίνι το Αρκουδάκι λόγω συγκρίσεων με τον Σι Τζινπίνγκ
Ακυρώθηκε η προβολή της ταινίας τρόμου «Winnie the Pooh: Blood and Honey» στο Χονγκ Κονγκ
Η προβολή της ταινίας τρόμου «Winnie the Pooh» ακυρώθηκε «για τεχνικούς λόγους» στο Χονγκ Κονγκ - Ο ρόλος της λογοκρισίας και οι συγκρίσεις με τον Σι Τζινπίνγκ.
Η προβολή της ταινίας «Winnie the Pooh: Blood and Honey», μιας βρετανικής ταινίας τρόμου που θα κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα, ακυρώθηκε για τεχνικούς λόγους, ανέφεραν οι κινηματογραφικές ιστοσελίδες.
Η Moviematic, η οποία είχε οργανώσει μια προβολή της ταινίας για το απόγευμα της Τρίτης, ανέφερε την ακύρωση στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί άλλοι ιστότοποι και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης την ακύρωση των προβολών.
Ο διανομέας της ταινίας στο Χονγκ Κονγκ, η VII Pillars Entertainment, δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Ένας σύνδεσμος κράτησης εισιτηρίων δημοσίευσε μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook, που έλεγε ότι η έκδοση εισιτηρίων δεν ήταν προσωρινά διαθέσιμη.
Οι Κινέζοι λογοκριτές είχαν στο παρελθόν στοχοποιήσει τον Γουίνι το Αρκουδάκι, κύριο χαρακτήρα της ταινίας, που αρχικά είχε δημιουργήσει ο Άγγλος συγγραφέας Α. Α. Μιλν, λόγω των μιμιδίων που συγκρίνουν το ζωάκι με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
Οι συγκρίσεις ξεκίνησαν το 2013, όταν ο Σι επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και συνάντησε τον τότε ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, και ορισμένοι διαδικτυακοί σχολιαστές επισήμαναν την ομοιότητα τους με τον Γουίνι και τον φίλο του, Τίγρη.
Screening of "Winnie the Pooh" horror film cancelled in Hong Kong https://t.co/GxDLH5ph7V pic.twitter.com/IG2ONYREID
— Reuters (@Reuters) March 21, 2023
Αρκετοί άνθρωποι επίσης έχουν χρησιμοποιήσει την εικόνα του Γουίνι για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους προς το κινεζικό καθεστώς.
Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
Λογοκρισία και Art Basel: Πώς το Χονγκ Κονγκ επιθυμεί να καταστεί πολιτιστικός κόμβος
Ένας νέος νόμος λογοκρισίας στο Χονγκ Κονγκ τέθηκε σε ισχύ το 2021, απαγορεύοντας τις ταινίες που «υποστηρίζουν, εξυμνούν, ενθαρρύνουν και υποκινούν δραστηριότητες που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια».
Κάποιες ταινίες έχουν απαγορευθεί να προβληθούν στην κινεζική ειδική διοικητική περιοχή.
Το Πεκίνο επέβαλε νόμο για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ το 2020, αφού η πόλη συγκλονίστηκε από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Ο νόμος ορίζει τιμωρίες για οτιδήποτε θεωρείται ανατροπή, απόσχιση, συνεννόηση με ξένες δυνάμεις και τρομοκρατία.
Δύο ταινίες αποβλήθηκαν από το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ πέρυσι, αφού δεν έλαβαν έγκριση από τις αρχές.
Η ακύρωση του «Winnie the Pooh: Blood and Honey» έρχεται καθώς το Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί την έκθεση σύγχρονης τέχνης Art Basel, με τις αρχές να επιθυμούν να προωθήσουν την πόλη ως πολιτιστικό κόμβο.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.