- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: Το μέλλον της Ουκρανίας εξαρτάται από τις μάχες στο ανατολικό μέτωπο
Μαίνονται οι συγκρούσεις στην πόλη Μπαχμούτ
Πόλεμος στην Ουκρανία - Το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη μάχη στο ανατολικό μέτωπο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το μέλλον της χώρας του εξαρτάται από την έκβαση των μαχών σε στρατηγικής σημασίας περιοχές στο ανατολικό μέτωπο.
«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στα ανατολικά -είναι πολύ οδυνηρό. Πρέπει να καταστρέψουμε τη στρατιωτική δύναμη του εχθρού. Και θα την καταστρέψουμε» ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
«Σε Μπιλοχορίφκα και Μαρίνκα, Αβντίφκα και Μπαχμούτ, Βουλεντάρ και Καμιάνκα… και σε άλλες περιοχές, όπου διακυβεύεται το μέλλον μας. Εκεί όπου δίνεται ο αγώνας για το μέλλον όλων των Ουκρανών» πρόσθεσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Σφοδρές μάχες στην πόλη Μπαχμούτ της Ανατολικής Ουκρανίας
Οι επιθέσεις των Ρώσων στην πόλη Μπαχμούτ (επαρχία Ντονέτσκ) της Ανατολικής Ουκρανίας είναι συνεχείς, με τις δύο πλευρές να έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.
Η πόλη έχει ερημώσει, με τις περισσότερες συνοικίες να έχουν μετατραπεί σε ερείπια. «Η κατάσταση είναι δύσκολη» δήλωσε τη Δευτέρα (13/3) ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκι, επικεφαλής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απωθούν όλες τις ρωσικές επιθέσεις.
«Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να καταλάβουν την πόλη, απωθούνται με πυροβολικό, άρματα μάχης και άλλα μέσα» επεσήμανε ο Σίρσκι.
Ο Ουκρανός συνταγματάρχης πρόσθεσε ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner «επιτίθεται από διάφορες πλευρές, προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα των δυνάμεών μας και να προχωρήσει προς τις κεντρικές συνοικίες της πόλης». Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν τη δυτική Μπαχμούτ, ενώ η Wagner το ανατολικό μέρος της πόλης, με τον ποταμό Μπαχμούτκα να αποτελεί τη γραμμή του μετώπου.
Ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν παραδέχτηκε την Κυριακή ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «δύσκολη, πολύ δύσκολη». Και πρόσθεσε: «Όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης, τόσο πιο σκληρές οι μάχες (...) Οι Ουκρανοί στέλνουν συνεχώς εφέδρους. Αλλά προχωράμε και θα προχωράμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χαρμόσυνη είδηση από την εξόντωσή τους μετριάζεται από την αβεβαιότητα που προκαλεί η αλλοπρόσαλλη και συχνά εχθρική απέναντι στην Ευρώπη και τη λογική πολιτική του Τραμπ
Και τα έξι μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν ασφαλή εκτίναξη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα» στην «καρδιά» της Τεχεράνης
Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, λένε από το Ισραήλ
Εκκενώνονται το αεροδρόμιο της Πάφου και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
Οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο 9% την ώρα που η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ έχει διαταραχθεί
Εκκενώνεται και η Βάση Δεκέλειας
Υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής
Αποκαλούσε την Γκισλέιν Μάξγουελ «αδελφή ψυχή» του
Το τι συνέβη έγινε αντιληπτό μετά τον τοκετό
«Η αντεπίθεση είναι Ιράν επικίνδυνη», είπε ο Γάλλος υπουργός
Οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους τα τελευταία 24ωρα
Είναι η πρώτη σύζυγος αμερικανού προέδρου που έχει ποτέ προεδρεύσει τέτοιας συνεδρίασης
Η εταιρεία προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου προληπτικά
Ποια είναι η τρέχουσα εμπλοκή των ΗΠΑ στη βάση;
Τα πρώτα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ για τα πλήγματα στο Ιράν
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν - Εγκλωβισμένοι χιλιάδες ταξιδιώτες
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου για το drone στη βρετανική βάση
Στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας τα Στενά του Ορμούζ
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.