Η Φον ντερ Λάιεν θέλει «ισότιμους κανόνες ανταγωνισμού» με την Κίνα
Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος «εξάρτησης»
Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θέλει «ισότιμους κανόνες ανταγωνισμού» με την Κίνα - Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος «εξάρτησης»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει «ισότιμους κανόνες ανταγωνισμού» με την Κίνα και να αποφύγει τον κίνδυνο «εξάρτησης», όπως στην ενέργεια, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπερασπιζόμενη το ότι πήρε θέση για το ζήτημα κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον.
«Δεν θέλουμε εξάρτηση, όπως αυτή που είχαμε από τη Ρωσία όσον αφορά τις ορυκτές μορφές ενέργειας», εξήγησε η κυρία φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που οργανώθηκε χθες Δευτέρα στο Στρασβούργο από το «European Newsroom», στο οποίο συμμετέχουν διάφορα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Δεν θέλουμε να είμαστε εξαρτημένοι όσον αφορά τις πρώτες ύλες, για παράδειγμα. Κατά συνέπεια, διαφοροποιούμε και ενισχύουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού μας με εταίρους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες (με την ΕΕ)», συνέχισε η πρόεδρος της Κομισιόν, αμέσως μετά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ.
Στην επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο, συμφώνησε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αρχίσει «αμέσως» διαπραγμάτευση για τη σύναψη «στοχευμένης συμφωνίας για τα μέταλλα στρατηγικής σημασίας» ως προς την ενεργειακή μετάβαση, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το Πεκίνο.
Όμως η θέση που πήρε στην Ουάσινγκτον η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε δόντια να τρίξουν στην ΕΕ.
Σε ζητήματα γεωπολιτικής τάξης, «χρειάζεται εντολή» από τους ηγέτες των κρατών μελών για να ληφθούν τέτοιες θέσεις και αποφάσεις, παρατήρησε καυστικά ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες φάνηκαν να επιδιώκουν στις συνομιλίες τους τον Οκτώβριο να χαράξουν δικό τους δρόμο όσον αφορά την Κίνα κι όχι να ευθυγραμμιστούν με τις ΗΠΑ, να αφεθούν να συρθούν σε λογική «συστηματικής σύγκρουσης», θυμίζουν ευρωπαϊκές πηγές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.