- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ΕΕ δεν βιάζεται για την ένταξη της Ουκρανίας
«Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα» σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Σύνοδος Ουκρανίας-ΕΕ: Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της χώρας στην Ένωση
Το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το Κίεβο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Ουκρανίας-ΕΕ, υπό τους ήχους της αεράμυνας.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα πως υπάρχουν ορισμένοι στόχοι τους οποίους πρέπει να εκπληρώσει το Κίεβο στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξής του.
Είπε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο πως το επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας θα θέτει στο στόχαστρο εξαρτήματα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, αλλά υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτύχετε», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδρομή ένταξης της Ουκρανίας.
«Η Ουκρανία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σήμερα στο Κίεβο μετά τη σύνοδο κορυφής για τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το μέλλον της Ουκρανίας είναι με την ΕΕ», επέμεινε ο Μισέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
... Και «συμπάθεια»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε τις «σημαντικές προσπάθειες» που καταβάλλει η Ουκρανία στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της για ένταξη στην ΕΕ, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει χρονοδιάγραμμα ενώ το Κίεβο θα ήθελε την επίσπευση της διαδικασίας.
«Η ΕΕ αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε η Ουκρανία τους τελευταίους μήνες προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που αποτελούν τη βάση του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη χώρας» ανέφεραν σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ΕΕ θέλει να βρει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευθεί προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ένα μέτρο που ζητεί το Κίεβο αλλά είνα περίπλοκο νομικά για να εφαρμοστεί.
«Η ΕΕ θα εντείνει (...) τις προσπάθειές της ώστε να χρησιμοποιήσει τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας προκειμένου να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και για σκοπούς επανορθώσεων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται στο κείμενο.
Σύνοδος υπό τους ήχους της αεράμυνας
Σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν τουλάχιστον δύο φορές σήμερα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκέπτονται τη χώρα.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο πρώτος αεροπορικός συναγερμός στο Κίεβο ήχησε το πρωί.
Ο δεύτερος, ώρες αργότερα, μετά τη συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα που παραχώρησαν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σχέδιο 14 σημείων που παρουσίασε το Ιράν
Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο
Η πρόταση 14 σημείων που διαβίβασε μέσω του Πακιστάν το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες
18χρονη κατηγορεί τον influencer που έχει γίνει γνωστός ως πρόσωπο της τάσης «looksmaxxing»
Συμφώνησε στην 3η κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής
Ο αλγόριθμος που «έτρεξαν» επιστήμονες και οι αντιδράσεις
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη νέα ειρηνευτική πρόταση
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.