Κοσμος

Αφαίρεση όρχι από διαδηλωτή στη Γαλλία έπειτα από χτύπημα αστυνομικού (βίντεο)

Χειρουργήθηκε στη βουβωνική χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός στη Γαλλία χτυπά διαδηλωτή στη βουβωνική χώρα
Αστυνομικός στη Γαλλία χτυπά διαδηλωτή στη βουβωνική χώρα | Πηγή φωτό: Twitter

Διαδηλωτής στη Γαλλία - Η αφαίρεση όρχι μετά τον ξυλοδαρμό από αστυνομικό - Το βίντεο από τη διαδήλωση για το συνταξιοδοτικό στο Παρίσι

Στη Γαλλία ένας διαδηλωτής έχασε τον έναν του όρχι μετά από ξυλοδαρμό που δέχτηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Παρίσι την περασμένη Πέμπτη.

Περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και η οποία προβλέπει την αύξηση στα όρια ηλικίας για να βγει ένας εργαζόμενος στη σύνταξη (από τα 62 στα 64 χρόνια).

Το βίντεο στη Γαλλία με τον αστυνομικό να χτυπά διαδηλωτή στους όρχεις

Βίντεο στα social media δείχνει τον αστυνομικό να χτυπά με γκλοπ έναν πεσμένο άνδρα στο έδαφος, στοχεύοντας στη βουβωνική περιοχή. Αφού τον χτυπά, στη συνέχεια απομακρύνεται.

Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι ο 26χρονος που έχασε τον όρχι στο Παρίσι, είναι μηχανικός στο επάγγελμα. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Libération ξεκαθάρισε ότι υπέβαλε μήνυση, καθώς «δεν είμαι ο πρώτος που βρίσκεται αντιμέτωπος με την αστυνομική βία και αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλει η δικηγόρος του διαδηλωτή στο Παρίσι

Από τη μεριά της η δικηγόρος του σημείωσε ότι «το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που οδήγησε σε ακρωτηριασμό». Όπως είπε, ο πελάτης της παραμένει στο νοσοκομείο και αδυνατεί να πιστέψει για ποιον λόγο τον χτύπησε ο αστυνομικός.

Την ώρα που δέχτηκε την επίθεση, φωτογράφιζε την ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. «Δεν είναι αυτοάμυνα. Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που έχουμε στην κατοχή μας» συνέχισε.

Η αστυνομία στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, την ώρα που εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης εξέφρασε τη «συμπάθειά» του στον διαδηλωτή που έχασε τον έναν από τους δύο όρχεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να διαπιστωθούν οι «συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το συμβάν».

Τουλάχιστον 80.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση. Τα εργατικά συνδικάτα κάνουν λόγο για 400.000 διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 είχε προκληθεί σάλος από τον άγριο ξυλοδαρμό του μαύρου μουσικού Michel Zecler από αστυνομικούς έξω από το στούντιό του. Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι αστυνομικοί στη Γαλλία να τον χτυπούν με ρόπαλα.

Με πληροφορίες από Guardian/Libération

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ