Κοσμος

Οργή στη Γαλλία: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν μουσικό (βίντεο)

Οι εικόνες έξω από στούντιο στο Παρίσι που προκάλεσαν σάλο - «Με αποκαλούσαν αράπη» υποστήριξε το θύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί ξυλοκοπούν μουσικό έξω από στούντιο στο Παρίσι
Αστυνομικοί ξυλοκοπούν μουσικό έξω από στούντιο στο Παρίσι @Loopsidernews/Twitter

Μουσικός στο Παρίσι πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς έξω από το στούντιό του - Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση (Σκληρές εικόνες)

Με κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο και το σώμα αστυνομικοί στη Γαλλία ξυλοκοπούν άγρια μουσικό.

Το βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας προκάλεσε οργή, με τους τρεις αστυνομικούς να τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του άνδρα από αστυνομικούς έγινε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στο Παρίσι. «Με είπαν αράπη πολλές φορές, ενώ με γρονθοκοπούσαν» κατήγγειλε το θύμα προσερχόμενο στην έδρα της Γενικής Επιθεώρησης της γαλλικής Αστυνομίας, όπου και κατέθεσε μήνυση. Και πρόσθεσε: «Άνθρωποι που πρέπει να με προστατεύουν, μου επιτέθηκαν. Δεν έκανα τίποτα. Θέλω απλά τα τρία αυτά άτομα να τιμωρηθούν από τον νόμο».

Ο μουσικός ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από το στούντιό του. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία αναφέρει στην έκθεσή της για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι έγινε προσπάθεια να συλληφθεί ο άνδρας, καθώς δεν φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό.

Το βίντεο, πάντως, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει τρεις αστυνομικούς να μπαίνουν στο κτίριο, όπου βρίσκεται το στούντιο. Αφού αρπάζουν τον άνδρα, δεν σταματούν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα.

 

Η Γενική Επιθεώρηση της γαλλικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του μουσικού. Σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, αναφέρει: «Ζήτησα από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να θέσει σε διαθεσιμότητα προσωρινά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται».

Από τη μεριά του ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Έιτς, ζήτησε να δοθούν απαντήσεις «όσο το δυνατόν συντομότερα». Και ξεκαθάρισε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση κατά την άποψή μου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ