Κοσμος

Στο Γκίνες ο Έλον Μασκ για τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας

Ο κροίσος της τεχνολογίας έχασε 182 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε έναν χρόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA / Britta Pedersen

Στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ο Έλον Μασκ - Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος κατέγραψε τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας στην ιστορία

Ο Έλον Μασκ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης απώλειας προσωπικής περιουσίας στην ιστορία, σύμφωνα με έκθεση των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

Ο δισεκατομμυριούχος του κλάδου της τεχνολογίας έχει χάσει περίπου 182 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021, αν και άλλες πηγές αναφέρουν ότι θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι πιο κοντά στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η έκθεση.

«Η καθαρή αξία του Μασκ μειώθηκε από το ανώτατο όριο των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2023, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κακής απόδοσης της μετοχής της Tesla», ανέφερε η βάση δεδομένων παγκόσμιων αρχείων, επικαλούμενη στοιχεία που ελήφθησαν από το Forbes.

Αν και η έκθεση παραδέχεται ότι το ακριβές ποσό είναι «σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί», σημείωσε ότι οι συνολικές απώλειες του Μασκ «ξεπερνούν κατά πολύ» το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε ορίσει ο Ιάπωνας επενδυτής τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον το 2000.

Πώς συνδέονται Tesla και Twitter με τις απώλειες δισεκατομμυρίων του Έλον Μασκ

Τον Δεκέμβριο, το αφεντικό της Tesla έχασε τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τον Μπερνάρ Αρνό, τον διευθύνοντα σύμβουλο του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας μόδας Louis Vuitton.

Οι εκτιμήσεις του Forbes στις 12 Ιανουαρίου ανέφεραν την καθαρή περιουσία του Αρνό σε 203,7 δισεκατομμύρια δολάρια και του Μασκ σε 146,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πλειονότητα της περιουσίας του Μασκ συνδέεται με τη μετοχή της Tesla, η αξία της οποίας έπεσε κατακόρυφα κατά 65% σε ένα ταραχώδες 2022, σύμφωνα με την έκθεση των ρεκόρ Γκίνες.

Η πτώση επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, αφότου ο Μασκ αγόρασε το Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την αποδυνάμωση της ζήτησης και τα υλικοτεχνικά προβλήματα έχουν εμποδίσει τις παραδόσεις για την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Καθώς η αγορά έκλεισε για το έτος στις 30 Δεκεμβρίου 2022, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη είναι εξαιρετικά ισχυρά. Η βραχυπρόθεσμη τρέλα της αγοράς είναι απρόβλεπτη».

(Mε πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ