Κοσμος

Σίντι Κρόφορντ και Κρίστι Τέρλινγκτον αποχαιρετούν τη φίλη τους Τατιάνα Πάτιτζ

Οι αναρτήσεις του στο instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τατιάνα Πάτιτζ: Σίντι Κρόφορντ και Κρίστι Τέρλινγκτον αποχαιρετούν τη φίλη τους
© Geoff Bruce/Central Press/Getty Images/Ideal Image

Τατιάνα Πάτιτζ: Σίντι Κρόφορντ και Κρίστι Τέρλινγκτον αποχαιρετούν τη φίλη τους

Τον δικό τους τρόπο να αποχαιρετίσουν την Τατιάνα Πάτιτζ που πέθανε σε ηλικία μόλις 56 ετών από καρκίνου του μαστού επέλεξαν οι φίλες της και σούπερ μοντέλα της δεκαετίας του 1990 Σίντι Κρόφορντ και Κρίστι Τέρλινγκτον.

«Πολύ λυπηρό αυτό που άκουσα για τον θάνατο της όμορφης Τατιάνα», είπε η Σίντι Κρόφορντ, που την αποχαιρέτησε με μια παλιά κοινή τους φωτογραφία στο Instagram. «Ήμασταν "μωρά" όταν μπήκαμε στη βιομηχανία της μόδας και ένιωθα σαν να μεγαλώσαμε μαζί. Ήταν ένα ευαίσθητο, ευγενικό και περίεργο κορίτσι και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε αυτά τα διαπεραστικά μάτια».

Η Κρίστι Τέρλινγκτον έγραψε ένα πολύ συγκινητικό post:«Έμαθα για τον ξαφνικό θάνατο της Τατιάνα όταν προσγειώθηκα σε ένα αεροδρόμιο νωρίτερα σήμερα. Από τότε, το μόνο που μπορώ να δω είναι το πρόσωπό της, να ακούω τη φωνή της και φυσικά να πλημμυρίζω από αναμνήσεις. Η Τατιάνα ενσάρκωσε, για μένα, την ευρωπαϊκή φινέτσα και το στιλ. Ήταν στη δεύτερη φωτογράφισή μου για την αμερικανική Vogue που ζευγαρώσαμε για πρώτη φορά. Ήμουν μια 16χρονη μαθήτρια γυμνασίου από τη Βόρεια Καλιφόρνια που της επετράπη να αφήσει το σχολείο για να ταξιδέψει μόνη στο Παρίσι για πρώτη φορά για αυτήν την ειδική ευκαιρία. Θα έμενα στο Hotel Crillon για μια νύχτα πριν συναντηθώ με την υπόλοιπη ομάδα. Η Τατιάνα ζούσε ήδη στο Παρίσι εκείνη την εποχή και της είχε ανατεθεί η αποστολή, ή αγγαρεία, να με παραλάβει στον δρόμο για το αεροδρόμιο. Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, με κάλεσε στο δωμάτιό της, όπου ήπιαμε σαμπάνια από το μίνι μπαρ, φάγαμε σοκολάτες Toblerone και καπνίσαμε. Λαμπερή, εκλεπτυσμένη και ζεστή. Είσαι αξέχαστη». 

 

Μαζί άλλωστε είχαν πρωταγωνιστήσει και στο βίντεο κλιπ του Τζορτζ Μάικλ «Freedom» ο οποίος εμπνεύστηκε από τον φωτογράφο Πίτερ Λίντμπεργκ και διάσημη φωτογραφία «White Shirts: Six Supermodels, Malibu» το 1988 και ξανά για τη βρετανική Vogue τον Ιανουάριο του 1990. Σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Φίντσερ, που ήταν τότε στην αρχή της κινηματογραφικής του καριέρας, με γυρίσματα που διήρκεσαν μέρες στα στούντιο Merton Park στο Λονδίνο, το βίντεο κλιπ από το άλμπουμ του Τζορτζ Μάικλ «Listen Without Prejudice Vol. 1» έχει πρωταγωνίστριες πέντε μοντέλα στο απόγειο της δόξας τους: Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβανγκελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ και Τατιάνα Πάτιτζ.

Για την παραγωγή του συγκεντρώθηκε μία ομάδα αρχάριων επαγγελματιών που αναδείχθηκαν σε μεγάλες δυνάμεις της μόδας, η στιλίστρια Καμίλα Νίκερσον, ο hair stylist Γκίντο Παλάου, η make-up artist Κάρολ Μπράουν και το μοντέλο Τζον Πίρσον.

Η Τατιάνα Πάτιτζ ανέφερε ότι η ίδια και τα άλλα σούπερ μόντελ ήταν γνωστά με τα μικρά τους ονόματα και ότι ήταν μέρος της βιομηχανίας του θεάματος. «Ο Τζορτζ ήταν πολύ καλός, σχεδόν ντροπαλός. Ίσως δεν είναι η σωστή λέξη. Ήταν πράος και ευγενικός. Αισθανόμουν περίεργα, είχα μεγαλώσει με τους Wham και τη μουσική τους, ήταν ένας από τους πρώτους εφηβικούς έρωτές μου. Τις πέντε φορές που τον είχα συναντήσει ήταν πάντα ευχάριστος και γλυκός, αλλά συνεσταλμένος. Δεν ήταν άνθρωπος που έμπαινε στον χώρο και σάρωνε τα πάντα».

George Michael - Freedom! ’90 (Official Video)

 

 

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ