Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter εγκαινιάζει νέα ενότητα και «ντύνεται» TikTok

Αλλάζει τις προεπιλεγμένες ροές των χρηστών με δύο νέες καρτέλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
© EPA/JOHN G. MABANGLO

Twitter: Εγκαινιάζει νέα ενότητα στα πλαίσια του TikTok - Αλλάζει τις προεπιλεγμένες ροές των χρηστών με δύο νέες καρτέλες

Το Twitter φέρνει τα πρότυπα του TikTok στην πλατφόρμα της με τη δημιουργία της σελίδας For You. Ειδικότερα, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ, αλλάζει τις προεπιλεγμένες ροές των χρηστών με δύο νέες καρτέλες.

Η εν λόγω καρτέλα For You θα δείχνει αναρτήσεις από λογαριασμούς που ακολουθούν οι χρήστες, μαζί με άλλες που επιλέγει ο αλγόριθμος με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Έτσι, η πλατφόρμα θα επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των σελίδων For You και Following (Ακολουθώ), η οποία εμφανίζει αναρτήσεις από λογαριασμούς που ακολουθούν οι χρήστες.

Να σημειωθεί πως το For You θα είναι στο εξής η προεπιλεγμένη καρτέλα, που σημαίνει ότι θα επιλέγεται αυτόματα όταν οι χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή. Τόσο το For You όσο και το Following ήταν διαθέσιμες στο παρελθόν με διαφορετικά ονόματα. Ωστόσο, οι χρήστες έπρεπε να κάνουν κλικ σε ένα εικονίδιο σε σχήμα αστεριού.

Τώρα, το εικονίδιο δεν είναι ορατό στο Twitter για iOS. Έτσι, οι χρήστες μπορούν απλώς να εναλλάσσονται μεταξύ των δύο καρτελών.

Ο επίσημος λογαριασμός @TwitterSupport ανακοίνωσε τις αλλαγές χθες, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμες μόνο στο iOS.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ