- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μαχητικά και τανκς ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας
«Ο Πούτιν μπλοφάρει όταν λέει ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί»
Πόλεμος στην Ουκρανία - Το Κίεβο ζητά από τη Δύση μαχητικά, τανκς και πολεμικά πλοία για να νικήσει τη Ρωσία
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Μέλνικ κάλεσε τη Δύση να δώσει στη χώρα του –δυτικής κατασκευής– μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης.
Η συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δόθηκε μετά τη δέσμευση των ΗΠΑ να στείλουν στην Ουκρανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε πόλεις ανά την ουκρανική επικράτεια εν μέσω του χειμώνα.
Αφού έκανε λόγο για μια «γενναία» απόφαση της Ουάσινγκτον, σημείωσε: «Όμως είναι καθαρό: υπάρχουν ακόμη πολλά ταμπού που πρέπει να σπάσουν. Χρειαζόμαστε επειγόντως δυτικά άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων, πυρομαχικά».
Όπως είπε, αυτή είναι η μόνη του «ευχή για τα Χριστούγεννα». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αποφασισμένος για μακροχρόνιο πόλεμο.
«Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για να απελευθερωθεί η πατρίδα τους, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, όσο αναπνέουμε», σημείωσε υπογραμμίζοντας «Και αυτό ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι εταίροι μας».
Επιπλέον, έκανε λόγο για «μπλόφα» του Πούτιν όσον αφορά στην πραγματική πρόθεση του Κρεμλίνου να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να κερδίσει χρόνο για να αντεπιτεθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.