- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Με πυραυλική επίθεση απειλεί την Αθήνα ο Ερντογάν
«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η Τουρκία δεν θα είναι θεατής» είπε ο τούρκος πρόεδρος
Ερντογάν: Οι πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα αν δεν ηρεμήσουν οι Ελληνες
Απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τουρκικοί πύραυλοι Tayfun «θα χτυπήσουν την Αθήνα».
Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα και υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.
«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η Τουρκία δεν θα είναι θεατής» είπε επίσης ο Ερντογάν σε εκδήλωση στη βόρεια επαρχία Σαμψούντα.
Τον Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (Typhoon) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μίλια) σε 456 δευτερόλεπτα, υπενθυμίζει το τουρκικό δημοσίευμα.
Ο Ερντογάν επέκρινε εκ νέου τις Ηνωμένες Πολιτείες για υποστήριξη και όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία. «Η Αμερική στέλνει 4.000-5.000 φορτηγά όπλα και πυρομαχικά στη βόρεια Συρία. Παρόλο που τους το έχω πει ξανά και ξανά, δεν τους νοιάζει. Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Παρόλο που είμαστε μαζί, μας κάνετε λάθος και είστε στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε, ενώ η ‘Αγκυρα επικρίνεται από την Ουάσιγκτον για τις αεροπορικές επιδρομές στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Haber, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εκτόξευση του πυραύλου Tayfun προκάλεσε «πανικό» στους Έλληνες καθώς και ότι «θα αυξηθεί η εμβέλειά του σε περισσότερο από 561 χιλιόμετρα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.