Κοσμος

Τα βρετανικά ΜΜΕ επιτίθενται σε Χάρι και Μέγκαν - «Μπορεί να πέσει κανείς χαμηλότερα;»

Πώς σχολιάζει ο Τύπος το ντοκιμαντέρ του Netflix

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
© Getty Image / Fatih Aktas/Anadolu Agency

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Τα σχόλια του βρετανικού Τύπου για το ντοκιμαντέρ στο Netflix

Επίθεση στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ κάνει ο βρετανικός Τύπος, σχολιάζοντας όλα όσα είπαν στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Harry & Meghan»

«Μπορεί να πέσει κανείς χαμηλότερα;», αναρωτιέται η The Sun, που αφιερώνει, όπως και οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες, την πρώτη της σελίδα και πολλές εσωτερικές σελίδες στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Harry & Meghan», τα τρία πρώτα επεισόδια του οποίου κυκλοφόρησαν μόλις την Πέμπτη (8.12). «Απρεπείς Σάσεξ», είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της Daily Mail, ενώ η The Mirror κάνει λόγο για «Σημείο μη επιστροφής», τρία χρόνια μετά την αναχώρηση του ζεύγους για την Καλιφόρνια.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Πώς σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος τα τρία πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ

Στα τρία πρώτα επεισόδια οι Χάρι & Μέγκαν περιγράφουν τη συνάντησή τους και την ιστορία αγάπης, ενώ επιτίθενται στα βρετανικά ΜΜΕ και τους παπαράτσι, κατηγορώντας τους ότι επιδίωξαν «να καταστρέψουν» τη Μέγκαν συγκρίνοντάς τη με την Νταϊάνα, τη μητέρα του Χάρι. Ο βρετανικός Τύπος καταγγέλλει κυρίως τις επιθέσεις κατά της βασιλικής οικογένειας και του θεσμού της μοναρχίας, και ιδιαίτερα τις κοροϊδίες για το πρωτόκολλο και τις περιγραφές του Ηνωμένου Βασιλείου ως ρατσιστικής και μισαλόδοξης χώρας.

«Είναι μία χονδροειδής μεταμφίεση της πραγματικότητας», γράφει η Daily Mail. Το ζεύγος «επιδεικνύει παιδιάστικη έλλειψη σεβασμού για τη βασιλική κουλτούρα και τα έθιμά της», γράφει η Daily Telegraph, που θεωρεί ότι το Παλάτι «θα υποφέρει» βλέποντας τον Χάρι να θεωρεί ολόκληρη τη χώρα του «συμμορία λευκών ρατσιστών υποστηρικτών του Brexit».

Η Telegraph υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της τις επιθέσεις κατά της Κοινοπολιτείας που περιέχει το ντοκιμαντέρ. Πολλοί από τους εμφανιζόμενους καταγγέλλουν την παρακαταθήκη του αποικιοκρατικού και δουλεμπορικού παρελθόντος της βρετανικής αυτοκρατορίας, ανάμεσα σε στιγμιότυπα όπου εμφανίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ να εκφράζει την προσήλωσή της στην Κοινοπολιτεία. «Η συμπεριφορά τους δείχνει ασέβεια προς τη μνήμη της βασίλισσας και προς έναν θεσμό τον οποίο υπηρέτησε με τόση συνέπεια», γράφει η Mirror.

Σύμφωνα με την The Times, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στη βασιλική οικογένεια δήλωσαν σοκαρισμένα από τις επιθέσεις. «Το εξοργιστικό είναι ότι οι Σάσεξ συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια χάρη στις βασιλικές τους σχέσεις, φτύνοντας τον θεσμό χάρη στον οποίο βγάζουν το ψωμί τους. Αν σιχαίνονται τόσο τη μοναρχία, γιατί δεν εγκαταλείπουν εθελουσίως τους τίτλους τους;», γράφει η Daily Mail.

Ο συντηρητικός βουλευτής, Μπομπ Σίλι, δήλωσε στα βρετανικά μέσα ότι ετοιμάζει νόμο για την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων των Σάσεξ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY