Κοσμος

Καναδάς: Άντρας κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ιθαγενών γυναικών

Ανησυχία στις Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα λείψανα της Rebecca Contois ανακαλύφθηκαν τον Μάιο
Τα λείψανα της Rebecca Contois ανακαλύφθηκαν τον Μάιο © Darryl Contois/CBC

Καναδάς: Ένας 35χρονος κατηγορείται για τους φόνους 4 ιθαγενών γυναικών - Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα το τέταρτο θύμα - Δυσανάλογη βία κατά των ιθαγενών γυναικών

Ένας Καναδός που κατηγορείται ήδη για τη δολοφονία μιας γυναίκας κατηγορήθηκε από την αστυνομία της πόλης Γουίνιπεγκ για την εμπλοκή του σε τρεις ακόμη φόνους.

Τον Μάιο, η αστυνομία κατηγόρησε τον 35χρονο άνδρα για τη δολοφονία της 24χρονης Rebecca Contois.

Την Πέμπτη, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρεις ακόμη φόνους πρώτου βαθμού. Όλα τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν ιθαγενείς γυναίκες, ανέφερε η αστυνομία του Γουίνιπεγκ.

Η αστυνομία αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Jeremy Skibicki από το Γουίνιπεγκ, ο οποίος συνελήφθη για πρώτη φορά στις 18 Μαΐου για τη δολοφονία της Contois, μέλους του O-Chi-Chak-Ko-Sipi First Nation στην επαρχία Μανιτόμπα.

Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα το τέταρτο θύμα - Οι τρεις σωροί δεν έχουν ανασυρθεί

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, οι ερευνητές δήλωσαν ότι πιστεύουν πως ο Skibicki ευθύνεται για τρεις ακόμη θανάτους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Danny Smyth δήλωσε ότι «είναι πάντα ανησυχητικό όταν υπάρχει οποιοδήποτε είδος κατά συρροή δολοφονίας», προσθέτοντας ότι αυτές οι ανθρωποκτονίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές καθώς «αφορούν γυναίκες ιθαγενείς».

Η Morgan Beatrice Harris, 39 ετών, δολοφονήθηκε περίπου την 1η Μαΐου, ενώ η Marcedes Myran, 26 ετών, δολοφονήθηκε περίπου στις 4 Μαΐου. Και οι δύο γυναίκες είναι μέλη του Long Plain First Nation, αλλά ζούσαν στο Γουίνιπεγκ.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει το τέταρτο θύμα. Έκαναν έκκληση στο κοινό για πληροφορίες και έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός χειμωνιάτικου μπουφάν που της ανήκε.

Οι ερευνητές, ωστόσο, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το θύμα που δεν έχει αναγνωριστεί είναι επίσης ιθαγενής γυναίκα μεταξύ 20 και 30 ετών.

Οι σοροί της Harris, της Myran και της άγνωστης γυναίκας δεν έχουν ακόμη ανασυρθεί. Η σορός της Cantois ανακαλύφθηκε στις 16 Μαΐου σε έναν κάδο απορριμμάτων στη βόρεια πλευρά του Winnipeg.

Δυσανάλογη βία κατά των ιθαγενών γυναικών στον Καναδά

Ο Καναδάς έχει ιστορικό δυσανάλογης βίας που αντιμετωπίζουν οι ιθαγενείς γυναίκες, η οποία χαρακτηρίστηκε "γενοκτονία" από εθνική δημόσια έρευνα το 2019.

Η εθνική έρευνα για τις δολοφονημένες και εξαφανισμένες ιθαγενείς γυναίκες και κορίτσια διαπίστωσε ότι περίπου 1.200 γυναίκες των Πρώτων Εθνών στον Καναδά είχαν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί μεταξύ 1980 και 2012. Οι συνήγοροι πιστεύουν ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας ανέφερε το 2014 ότι οι ιθαγενείς γυναίκες είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύμα ανθρωποκτονίας από ό,τι οι μη ιθαγενείς γυναίκες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY